Τα σπορ μοντέλα οδηγούν τα κέρδη της Peugeot


Τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν στα 1,26 δισ. ευρώ

Η πώληση περισσότερων ακριβών σπορ μοντέλων, όπως το 3008 και το 5008, οδήγησαν την PSA Group σε ισχυρά κέρδη για το α’ εξάμηνο του έτους παρά την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Τα καθαρά κέρδη του εξαμήνου στο τέλος Ιουνίου αυξήθηκαν στα 1,26 δισ. ευρώ από 1,21 δισ. ευρώ στην ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 5% στα 29,2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του πρακτορείου Bloomberg.

«Βελτιώσαμε τις επιδόσεις όλων μας των τμημάτων», ανέφερε ο CFO, Jean-Baptiste de Chatillon. H μονάδα αυτοκίνησης «είχε επιδόσεις που αποζημίωσαν και με το παραπάνω για όλα τα εμπόδια», μεταξύ των οποίων η πτώση των πωλήσεων σε βασικές αγορές όπως η Κίνα, οι συναλλαγματικές επιπτώσεις από το Brexit και η άνοδος της τιμής των πρώτων υλών με συνεπακόλουθα τα αυξημένα έξοδα.

O CEO της PSA, Carlos Tavares, υπολογίζει για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων, στα νέα μοντέλα, τη διεθνή επέκταση αλλά και την εξαγορά των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της General Motors.Στην Κίνα, από τις αρχές του χρόνου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% , ωστόσο, το επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο στο τμήμα αυτοκινήτων σημείωσε άνοδο 7,3% των εσόδων.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τους στόχους που τέθηκαν. Η PSA θεωρεί ότι το περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μεγαλύτερο από 4,5% κατά μέσο όρο κατά την περίοδο 2016-2018 και πάνω από 6% έως το 2021. Στόχος είναι η αύξηση των εσόδων κατά 10% μεταξύ 2015 και 2018 και επιπλέον αύξηση κατά 15% έως το 2021.

Η PSA αναβάθμισε τις προβλέψεις για ορισμένες βασικές αγορές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην Ευρώπη, προβλέπει ότι η αγορά θα επεκταθεί κατά περίπου 3% φέτος, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1%. Στη Λατινική Αμερική βλέπει 5% αύξηση, έναντι 2% προηγουμένως. Στη Ρωσία και την Κίνα, η πρόβλεψη της PSA παραμένει για ανάπτυξη 5%.

H μετοχή της PSA σημειώνει άνοδο 4,67%.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 


Κύριες Ειδήσεις





Translate »