Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης- Ενδεχόμενο αύξησης των sms (vid)


Με φόντο την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, καλούνται ειδικοί και πολιτική ηγεσία να καθορίσουν την πορεία των περιοριστικών μέτρων.

 

Το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι «δεν βλέπω λόγο να μην ανοίξουν, έτσι όπως είμαστε. Γίνεται επεξεργασία για αυστηρά μέτρα στην επαναλειτουργία τους».

Βάσει των υφιστάμενων σχεδιασμών, οι χώροι εστίασης ανοίγουν στις 16 Μαρτίου. Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο προβλέπει την επαναλειτουργία με μέγιστο αριθμό ατόμων σε εσωτερικούς χώρους τα 75 και σε εξωτερικούς τα 125.

Σε ό,τι αφορά τα μπαρ, δεν αποκλείεται να καταστεί υποχρεωτικό το σερβίρισμα φαγητού.

Το δεύτερο και αυστηρότερο σενάριο για το άνοιγμα της εστίασης προβλέπει, σε πρώτη φάση, την επαναλειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των υποστατικών.

Εφόσον προχωρήσει το άνοιγμα των χώρων εστίασης, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των sms σε τρία, αλλά και της διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας είτε μέχρι τις 10 είτε μέχρι τις 11 το βράδυ.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »