Ταυτοποίηση πολιτών μέσω 1bank στις κρατικές υπηρεσίες ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου


Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την υπηρεσία ταυτοποίησης «data verification» μέσω της οποίας μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης είναι και πελάτης της Τράπεζας Κύπρου να ταυτοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας 1Bank, στην κυβερνητική πύλη Αριάδνη από όπου θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες (η-Υπηρεσίες) που είναι διαθέσιμες από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω διαδικτύου.

 

Η χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας από την Τράπεζα Κύπρου, αναφέρεται, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κυβερνητικά τμήματα και οργανισμούς οι οποίοι θα μπορούν πλέον να προσφέρουν  ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις οποίες μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητη η φυσική παρουσία για σκοπούς ταυτοποίησης.  Με την εισαγωγή της υπηρεσίας αυτής, προστίθεται,  ανοίγουν δίοδοι για μια «επεκτατική» στάση από την Πολιτεία στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

«Η Τράπεζα Κύπρου έχοντας εδώ και καιρό δημιουργήσει αυτή την υποδομή, μέσα από την τεχνογνωσία για την ψηφιακή της στρατηγική, είναι σε θέση σήμερα να την εφαρμόσει σε ένα τόσο σημαντικό έργο και να ανοίξει το δρόμο για την προσφορά στους πολίτες πολύ πιο γρήγορων και αποτελεσματικών υπηρεσιών», αναφέρεται.

Η λογική του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι πως δεν πρέπει και δεν χρειάζεται ο πελάτης της Τράπεζας και πολίτης της Δημοκρατίας, να μπαίνει στην ουρά, να  ταλαιπωρείται και να σπαταλάει πολύτιμο χρόνο σε γραφεία απλά και μόνο για να αποδείξει την ταυτότητά του. Τώρα απέχει μόνο ένα κλικ μακριά από τις κρατικές υπηρεσίες,  το οποίο μπορεί να επιλέξει από τον καναπέ ή το γραφείο του μέσω της οθόνης του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού του.

Η πρωτοβουλία, αναφέρεται, έτυχε από την αρχή θετικής αντιμετώπισης από τα αρμόδια τμήματα του Δημοσίου, τα οποία έδειξαν πως υπάρχει διάθεση και επιθυμία να γίνει το άλμα από την κρατική μηχανή.

Παράλληλα η Τράπεζα Κύπρου αναφέρεται ότι η εισαγωγή της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι μόνο η αρχή.

Όπως αναφέρεται, η ψηφιακή επανάσταση αλλάζει τα δεδομένα με τόσο αστραπιαίους ρυθμούς που δεν αφήνει περιθώρια για χάσιμο χρόνου.

«Η προσαρμογή της κρατικής μηχανής στο νέο σκηνικό δεν μπορεί να σκαλώνει στα γρανάζια της αργοπορίας. Εδώ είναι που ο ιδιωτικός τομέας  μπορεί να συμβάλει δίνοντας ώθηση για νέα πρωτοποριακά άλματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »