ΣKT: Κινητή τραπεζική σε συνεργασία με G4S


Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ανακοινώνει την πρωτοποριακή συνεργασία της με τη G4S με σκοπό την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών σε ακόμη περισσότερους Κύπριους μέσω κινητών τραπεζικών μονάδων υψηλής τεχνολογίας και ασφάλειας. Τα συγκεκριμένα οχήματα θα επισκέπτονται τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ενώ θα βρίσκονται, παράλληλα, σε εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον και πλήθος κόσμου.
Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η πρώτη αυτού του είδους στην Κύπρο και εισάγει ένα νέο μοντέλο κινητής τραπεζικής το οποίο ενδυναμώνει τη θέση της ΣΚΤ και της επιτρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πελατών της, ακόμη και σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν τραπεζικά καταστήματα.
Με αυτόν τον τρόπο, η ΣΚΤ αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη σημασία που έχουν τα καταστήματά της για τους πελάτες της. Η Τράπεζα παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει σε όλους πρόσβαση στο υψηλής ποιότητας δίκτυο καταστημάτων της, μέσω της κινητής τραπεζικής.
Αρχικά, η G4S Κύπρου θα παρέχει δύο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα με το αντίστοιχα εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας, ενώ από την πλευρά της η ΣΚΤ θα παρέχει τον τραπεζικό υπάλληλο και όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό. Τα οχήματα θα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών της ΣΚΤ και θα λειτουργούν σε ωράρια των καταστημάτων της τράπεζας.
Εκτός από την εξυπηρέτηση απομακρυσμένων περιοχών, τα οχήματα θα βρίσκονται σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Κύπρο και που προσελκύουν το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, όπως αθλητικά γεγονότα, μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, τα κινητά οχήματα της τράπεζας θα παρέχουν στο κοινό δωρεάν wi-fi και δυνατότητα ανάληψης μετρητών.
Η συμφωνία προνοεί την προσαρμογή των κινητών μονάδων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συνεργατισμού και είναι στα πρότυπα μεγάλων τραπεζικών οργανισμών της Ευρώπης. Οι κινητές τραπεζικές μονάδες αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του 2018.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Νικόλας Χατζηγιάννης, Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Οι κινητές τραπεζικές μονάδες έχουν ξεχωριστή σημασία για την καθημερινότητα των πελατών μας, αφού θα τους παρέχουν πρόσβαση σε βασικές τραπεζικές υπηρεσίες ακόμη και στις πιο μικρές κοινότητες. Οι κοινότητες της Κύπρου αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ιστορίας της χώρας και της ΣΚΤ και οι κάτοικοι αυτών αποτελούν διαχρονικούς πελάτες μας εδώ και 100 χρόνια. Η συγκεκριμένη συμφωνία στηρίζει την πολιτική μας για ανάπτυξη των υπηρεσιών μας σε όλους τους τομείς της κυπριακής οικονομίας με ευρεία γεωγραφική κάλυψη. Σχετικές είναι  και οι πρόσφατες προσπάθειες για υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στις ορεινές περιοχές με ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων και ενίσχυση της γεωργικής βιομηχανίας. Ανυπομονούμε να δούμε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία με τεχνολογία αιχμής να μπαίνει στην ζωή μας το 2018».
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αργυρού, CEO της G4S Κύπρου, τόνισε: « O θεσμός της κινητής τραπεζικής δεν είναι ιδιαίτερα άγνωστος σε εμάς δεδομένης της διεθνούς εμπειρίας της μητρικής μας εταιρείας σε Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού όπου ο θεσμός έχει εφαρμοσθεί με πλήρη επιτυχία. Η ΣΚΤ είναι ένας ισχυρός συνεργάτης όσον αφορά την τοπική αγορά, με μια επίσης ισχυρή βάση πελατών. Μέσα από την εμπειρία και των δύο πλευρών θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια καινοτόμα λύση στην παροχή κινητών τραπεζικών υπηρεσιών με ασφάλεια, σε περιοχές και περιπτώσεις όπου η παραδοσιακή μορφή τραπεζικής είτε δεν υφίσταται, είτε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει απόλυτα τις ανάγκες των πελατών. Ανυπομονούμε κι εμείς με τη σειρά μας για τη συνεργασία μας με τη ΣΚΤ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συμβάλουμε στην επέκταση του δικτύου της».


Κύριες Ειδήσεις





Translate »