Breaking News

Σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση


Σχέδιο για πρόωση αφυπηρέτηση στην δημόσια και ευρύτερη δημόσια υπηρεσία προωθεί η κυβέρνηση μέσω νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, μέσω του νομοσχεδίου, προωθείται η παροχή κινήτρων πρόωρης αφυπηρέτησης για τους υπαλλήλους που είτε βρίσκονται πέντε χρόνια από τη συμπλήρωση της ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης είτε θα έχουν συμπληρώσει 400 μήνες συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι την 31η Αυγούστου 2020.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» για τους καθηγητές θα πρέπει να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, δηλαδή μέχρι τη στελέχωση των σχολικών μονάδων για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους. Σε όσους υπαλλήλους θα επιλέξουν να επωφεληθούν από το Σχέδιο δεν θα επιβληθεί αναλογιστική μείωση στα συνταξιοδοτικά ωφελήματα που καταβάλλονται για υπηρεσία από την 1-1-2013 και εντεύθεν.

Σύμφωνα με τροποποιητικά νομοσχέδια που προώθησε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπονται αρκετές αλλαγές όταν ψηφιστούν από το νομοθετικό σώμα. Χαρακτηριστικά, προστίθεται πρόνοια σύμφωνα με την οποία οι συντάξεις των συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα αναπροσαρμόζονται την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με βάση τον δείκτη της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής με την καταβολή του 50% του ποσοστού της αύξησης του υποκείμενου δείκτη της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής κατά το έτος που προηγείται του έτους αναφοράς.

Παράλληλα, τροποποιείται ο βασικός νόμος με την προσθήκη «ο χρόνος έναρξης καταβολής της σύνταξης και ο χρόνος έναρξης καταβολής του εφάπαξ ποσού αναφορικά με τους κρατικούς υπαλλήλους που έχουν μικρότερο όριο ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης από το όριο ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης των δημόσιων υπαλλήλων, μειώνεται κατά τόσα χρόνια όση είναι η διαφορά μεταξύ του ορίου ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης των δημόσιων υπαλλήλων από το όριο ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης των υπόλοιπων κρατικών υπαλλήλων».

Logo - InBusiness



Κύριες Ειδήσεις





Translate »