Breaking News

Συνάντηση με τον ΠτΔ σχετικά με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας


Την Τρίτη, 3 Απριλίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον  Δήμαρχό και αντιπροσωπίας του Δήμου Λάρνακας, στο Προεδρικό Μέγαρό, σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων Πετρελαϊκών και Υγραερίου από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Δήμου Λάρνακας και σε συνέχεια της επιστολής του προς τον Πρόεδρο, στις 23 Φεβρουαρίου 2018 και σε συνέχεια των συναντήσεων με τον Υπουργό  Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς.

Ο Δήμος Λάρνακας, εμμένει στην γρηγορότερη δυνατή μετακίνηση τους χωρίς άλλες καθυστερήσεις  αφού η παραμονή και η λειτουργία τους επιβαρύνει και θέτει καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των Δημοτών. Παράλληλα, ο Δήμος αναμένει  την πρόταση της Κυβέρνησης σε σχέση με ποιο τρόπο διασφαλίζονται ότι αυτά που θα συμφωνηθούν – ενέργειες και δεσμεύσεις, θα  διεκπεραιωθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα καθοριστούν καθώς και τι κυρώσεις θα επιβάλλονται, όπου υπάρχουν ευθύνες,  σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων από οποιοδήποτε μέρος, Κρατικές Υπηρεσίες ή και Εταιρείες.

Ο Δήμος Λάρνακας ανάλογα με τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την πιο πάνω συνάντηση, καθώς και την πολιτική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση, θα καταθέσει την τελική του θέση.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »