Συμβολική λαμπαδηδρομία Radisson Blu Larnaka International Marathon 2020


Κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα για μη μετάδοση του Covid-19 και με υψηλό το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων η συμβολική λαμπαδηδρομία και το άναμμα της φλόγας του Μαραθωνίου στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου.  Οι διοργανωτές, αποφάσισαν όπως αφιερώσουν τη συμβολική αυτή λαμπαδηδρομία στους γιατρούς και νοσηλευτές που αγωνίζονται καθημερινά κατά του αόρατου εχθρού του Covid-19, παραχωρώντας δωρεά στο ΓεΣΥ η οποία θα διατεθεί για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι μια διοργάνωση την οποία στηρίζουμε σαν Υπουργείο και είναι υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου όσο και εμένα προσωπικά. Ωστόσο φέτος λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορωνοϊού δεν θα διοργανωθεί  ο Μαραθώνιος και αντί αυτού έγινε λαμπαδηδρομία και το συμβολικό άναμμα της φλόγας του Μαραθωνίου μαζί με τον Δήμαρχο Λάρνακας».

Πρόσθεσε ότι «οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει ότι θα κάνουν μία δωρεά στο ΓΕσΥ στηρίζοντας έτσι αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή και βοηθούν στο να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τον Δήμο Λάρνακας με την ευχή ότι του χρόνου να διοργανωθεί ένας κανονικός και εξαιρετικός μαραθώνιος όπως τον έχουμε συνηθίσει και τον έχουμε παρακολουθήσει».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε πως «σήμερα εάν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού θα ήταν μια μεγάλη μέρα γιορτής για τη πόλη μας. Τις προηγούμενες τρεις χρονιές άνω των δέκα χιλιάδων ατόμων κατάκλυζαν το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας και ήταν μια μεγάλη γιορτή της πόλης και του αθλητισμού, την οποία χαίρονταν όχι μόνο οι Λαρνακείς αλλά πάρα πολλοί συμπατριώτες μας και από το εξωτερικό».

Σημείωσε ακόμα ότι «αναπόφευκτα λόγω της πανδημίας του κορωνοίού, φέτος δεν μπορούσε να γίνει αυτή η μεγάλη γιορτή, αλλά αφιερώθηκε στους πραγματικούς αγωνιστές και στους πραγματικούς αθλητές αυτής της πανδημίας που δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε μαζί με τους φίλους που διοργανώνουμε τον Μαραθώνιο, να δώσουμε το μήνυμα ότι οι πραγματικοί αθλητές, οι πραγματικοί νικητές αυτής της πανδημίας είναι όλοι αυτοί που εδώ και μήνες, με κίνδυνο την υγεία τους, εις βάρος της οικογένειας τους είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του δύσκολου αγώνα. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον φίλο Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο ο οποίος πέραν, από τα ευχάριστα νέα της περασμένης εβδομάδας για την ανακοίνωση της υπογραφής των συμβολαίων για το λιμάνι – μαρίνας της Λάρνακας, είναι πάντα δίπλα μας, πάντα κοντά στη πόλη και σήμερα μαζί ήρθαμε να δώσουμε αυτό το μήνυμα. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι δίπλα από τους αγωνιστές της πανδημίας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τηρώντας τα μέτρα, τηρώντας αυτά τα οποία θα μας βοηθήσουν έτσι ώστε του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες και όχι πιο λίγοι».

Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Βύρας,  είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν είναι ο καιρός ούτε για αντιδράσεις ούτε για παλληκαρισμούς, είναι ο καιρός τον οποίο στεκόμαστε δίπλα από αυτούς που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την πανδημία για να είμαστε όλοι εδώ του χρόνου.

Εξάλλου ο Κώστας Ντάλτας,  Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είπε πως «ο Διεθνής Μαραθώνιος Radisson Blu εκτέλεσε ένα χρέος που είχε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του να στηρίζει κοινωνικές ομάδες. Φέτος επιλέγηκε για προφανείς λόγους, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι νοσηλευτές και οι γιατροί και ελπίζουμε του χρόνου, το 2021να μπορούμε να έχουμε τις δυνάμεις και όλοι μαζί να βρεθούμε στον 4ο Διεθνή Radisson Blu Μαραθώνιο Λάρνακας”.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών.

Υποστηρικτές του 𝗥𝗮𝗱𝗶𝘀𝘀𝗼𝗻 𝗕𝗹𝘂 𝗟𝗮𝗿𝗻𝗮𝗸𝗮 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗮𝘁𝗵𝗼𝗻 είναι: Stoiximan Cyprus, McDonald’s, SEAT Petrolina (Holdings) Public Ltd, Cablenet, Public Cyprus, AGROS Natural Mineral Water, Harris Kyriakides και Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »