Breaking News

Στο «σκοτάδι» για το άνοιγμα σχολών χορού και ωδείων


Αναπάντητα παραμένουν μέχρι στιγμής ερωτήματα που αφορούν την επαναλειτουργία των σχολών χορού και ωδείων μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης για επαναλειτουργία και επιστροφή όλων των μαθητών στις σχολικές αίθουσες στις 21 Μαΐου.

 

Το SigmaLive έγινε δέκτης μηνυμάτων από αναγνώστες που τονίζουν ότι ακόμα δεν έχει γίνει σαφές εάν θα ανοίξουν οι σχολές το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα πάντως ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το Υπουργείο Παιδείας για τα πιο πάνω προγράμματα δεν έχει παρθεί απόφαση , αυτό άλλωστε επαναδιατυπώθηκε σήμερα σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν και επίσημα επαναλειτουργήσουν με απόφαση της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως  σύμφωνα με ανακοίνωσή του Υπουργείου Παιδείας στις 8 Μαΐου από τις 21 Μαΐου ίσχύει:

*Η αναστολή της φοίτησης μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία, στην Προδημοτική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση (Γυμνάσια, Α’ και Β’Λυκείου) τόσο δημόσια όσο και ιδιωτική, καθώς τερματίζεται την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 και αρχίζει η φοίτηση την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, με την εφαρμογή των προβλεπόμενων Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

* Τερματίζεται, επίσης στις 20 Μαΐου 2020, και η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Παροχής Υπηρεσιών για Άτομα με Πολλαπλές Αναπηρίες «ΙΡΙΔΑ» και του Κέντρου Σπαστικών και Αναπήρων «ΑΝΕΜΩΝΗ», τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν εφαρμόζοντας πιστά τα προβλεπόμενα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και των κέντρων παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών, των οποίων η λειτουργία θα αρχίσει στις 21 Μαΐου 2020.

* Επιπρόσθετα, τερματίζεται στις 20 Μαΐου 2020 η αναστολή και όλων των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, απογευματινών και βραδινών, όπως επίσης και η αναστολή φοίτησης στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, σε Ιδιωτικά Φροντιστήρια/Εκπαιδευτήρια, σε Ωδεία και άλλα ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα, που από τις 21 Μαΐου μπορούν να λειτουργούν κανονικά τηρουμένων των σχετικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. επαναλειτουργούν δημοτικά, νηπιαγωγεία.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »