Στο περίμενε οι γάμοι


Πηγή: economytoday.com

Την 1η Μαΐου εισηγήθηκε ο «Παγκύπριος σύνδεσμος επαγγελματιών εκδηλώσεων» για το άνοιγμα των εκδηλώσεων – Αναμένουν απάντηση από το Υπουργείο Υγείας

Ανανεωμένες προτάσεις για το άνοιγμα του κλάδου των εκδηλώσεων, κατέθεσε στο Υπουργείο Υγείας ο «Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων». Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνο Μωσαϊκό, η εισήγηση προς το Υπουργείο είναι να ανοίξει ο κλάδος και να επιτρέπεται η τέλεση γαμήλιων και άλλων εκδηλώσεων, από τις αρχές Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Μωσαϊκός, έχουν γίνει επαφές με αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας και με επιδημιολόγους μέλη της επιστημονικής ομάδας, και δεν έχει αποκλειστεί η υλοποίηση των προτάσεων του συνδέσμου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μωσαϊκός μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφής απάντηση με ακριβείς ημερομηνίες για το άνοιγμα του κλάδου μας, από το Υπουργείο Υγείας».

Η πρόταση του συνδέσμου για άνοιγμα του κλάδου εκδηλώσεων στις αρχές Μαΐου σύμφωνα με τον κ. Μωσαϊκό, έγινε με βάση το γεγονός ότι σταδιακά θα βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα με δεδομένους τους εμβολιασμούς. Επίσης όπως ανέφερε, το κλιμακωτό άνοιγμα διαφόρων κλάδων όπως η εστίαση, ο τουρισμός και το άνοιγμα των αεροδρομίων, καθιστά λογικό και δίκαιο από μέρους του Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων, να ζητά άνοιγμα και του δικού του κλάδου.

Παρά το κλίμα κατανόησης που υπάρχει ανάμεσα στον Σύνδεσμο και το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε ο κ. Μωσαϊκός, ότι «μας λυπεί το γεγονός ότι δεν έχουμε μέχρι στιγμής δημόσιο σχολιασμό και ανακοινώσεις για τις προτάσεις μας από του Υπουργείο Υγείας. Αναμένουμε να ανακοινώσουν το άνοιγμα και του δικού μας κλάδου, όπως ανακοίνωσαν το άνοιγμα των αεροδρομίων, της εστίασης κλπ».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »