Breaking News

Στη Λάρνακα το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Εξετάζονται δύο χώροι


Πηγή: dialogos.com.cy 

Στη Λάρνακα θα στεγαστεί το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο θα ανοίξει στην Κύπρο. Ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία δηλώνοντας στην εφημερίδα μας ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, για φιλοξενία του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ από την πόλη του Ζήνωνα.

Ο Δήμος Λάρνακας ανέλαβε να προτείνει χώρους όπου μπορεί να στεγαστεί το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες μας στο τραπέζι βρίσκονται δύο χώροι. Ο πρώτος είναι κατάστημα του πρώην Συνεργατισμού και η δεύτερη πρόταση αφορά μετακίνηση του Κέντρου Λαϊκής Δημιουργικότητας που στεγάζεται στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη) και εγκατάσταση του ΠΟΥ στους χώρους που καταλαμβάνει σήμερα το Κέντρο Λαϊκής Δημιουργικότητας. Η πρόταση προνοεί συγκεκριμένα μεταστέγαση του Κέντρου Λαϊκής Δημιουργικότητας στον ανακαινισμένο ξενώνα του συμπλέγματος του τεμένους Ζουχουρί, το οποίο ως γνωστόν αναπαλαιώνεται και ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος για να φιλοξενηθεί το γραφείο του ΠΟΥ στην πρώην Λέσχη στην οδό Ζήνωνος.

Η ουσία πάντως είναι ότι η Λάρνακα αναλαμβάνει την τιμή να στεγάσει το νεοσύστατο γραφείο του ΠΟΥ, το οποίο δεν θα είναι τοπικό αλλά περιφερειακό, κάτι που ανοίγει και άλλο τις προοπτικές της πόλης ως περιφερειακού κέντρου σε διαφόρους τομείς.

Η απόφαση για λειτουργία γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας. Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, δήλωσε συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου ότι το Γραφείο του ΠΟΥ θα βρίσκεται αποκλειστικά στην Κύπρο και θα καλύπτει τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είπε επίσης ότι θα απαρτίζεται από Κύπριους εμπειρογνώμονες, αλλά και από εξωτερικό εμπειρογνώμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προσθέτοντας ότι η Κύπρος επιλέχθηκε λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, για να προσθέσει πως είναι κάτι που ζήτησε και η Κύπρος, μέσω του Υπουργού Υγείας.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι το Γραφείο του ΠΟΥ στην Κύπρο θα ασχοληθεί, κυρίως, με τα λοιμώδη νοσήματα προαναγγέλλοντας την υπογραφή σχετικής συμφωνίας από τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge.

 

Εξαιρετικά σημαντικός  ο ρόλος του ΠΟΥ

Ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναδείχθηκε κατ’ εξοχήν τα τελευταία τρία χρόνια με την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη τιμή την οποία αναλαμβάνει η πόλη της Λάρνακας. Ο ΠΟΥ στεγάζεται επίσης σε Ελβετία, Φιλιππίνες, Αίγυπτο, ΗΠΑ, Δανία, Ινδία και Κογκό.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »