Breaking News

Στην Κύπρο το πρώτο αεροσκάφος της Orion Airways


Σε αναμονή για απόκτηση του πιστοποιητικού αερομεταφορέα

Στην Κύπρο έφτασε το βράδυ της Πέμπτης, 11 Μαΐου, το πρώτο αεροσκάφος της εταιρείας Orion Airways, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης για απόκτηση των απαραίτητων πιστοποιητικών που θα της δώσουν τη δυνατότητα να αρχίσει τις πτήσεις της.

Το εν λόγω αεροσκάφος, τύπου Boeing 737, το οποίο αποκτήθηκε με ενοικιαγορά από την εταιρεία Jordan Aviation, θα χρησιμοποιηθεί κατά τη δοκιμαστική πτήση της εταιρείας, για απόκτηση του πιστοποιητικού αερομεταφορέα από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Η συγκεκριμένη αξιολόγηση υπολογίζεται περί τα τέλη Μαΐου. Με την απόκτηση του πιστοποιητικού αερομεταφορέα, θα αρχίσουν οι ναυλωμένες (charter) πτήσεις της εταιρείας, οι οποίες θα διενεργούνται με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Σε αναμονή για τις προγραμματισμένες πτήσεις
Εξάλλου, σε κατοπινό στάδιο αναμένεται και το δεύτερο αεροπλάνο που θα προστεθεί στο στόλο της ORION και το οποίο θα αξιοποιηθεί για τις προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας. Οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν μετά και την απόκτηση και των εμπορικών δικαιωμάτων πτήσεων (commercial licence) από την Αρχή Έκδοσης Αδειών για Αεροπορικές Μεταφορές.

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στο InBusinessNews από την εταιρεία, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το κατά πόσον οι προγραμματισμένες πτήσεις θα ξεκινήσουν στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου ή μετέπειτα, καθώς αυτό θα αποφασιστεί μετά την απόκτηση της σχετικής άδειας. Βάσει των σχεδιασμών, οι πρώτες προγραμματισμένες πτήσεις της Orion Airways θα έχουν προορισμό την Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Ρώμη, το Λονδίνο, το Παρίσι κ.α.

Η εταιρεία δηλώνει πεπεισμένη ότι οι υπηρεσίες της θα κερδίσουν τις εντυπώσεις του επιβατικού κοινού. «Με μια ικανότατο ομάδα ανθρώπων με εμπειρία στον τομέα της αεροπλοΐας, σωστή νοοτροπία και επαγγελματική ηθική, είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεχωρίσουμε για την εμπειρία και τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε στους επιβάτες μας», αναφέρει σε δήλωση της η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως ο CEO της Orion Airways , Θανάσης Κόκκοτας, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Ιανουάριο στο InBusinessNews είχε τονίσει την πρόθεση της Orion να επενδύσει, σε πρώτο στάδιο, σε προορισμούς με ολόχρονη κίνηση, όπως η Αθήνα και το Λονδίνο και μεταγενέστερα σε δρομολόγια από και προς την κεντρική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Εστιάζοντας στη διαφοροποίηση της Orion από τις ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες, είχε δηλώσει ότι στους επιβάτες θα παρέχεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, για τις οποίες υπάρχουν χρεώσεις σε άλλες εταιρείες, σε συνδυασμό με ένα ελκυστικό πακέτο τιμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στις διαδικασίες αδειοδότησης της εταιρείας, καθυστέρησαν και τα αρχικά της πλάνα για έναρξη πτήσεων πριν από το Πάσχα του 2017.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »