Breaking News

Πυρασφάλεια χωρίς ασφάλεια στις Φοινικούδες – Δηλώσεις Πέτρου Χριστοδούλου


Πράματα και θάματα κατέδειξε ο χθεσινός έλεγχος για την τήρηση των κανονισμών πυρασφάλειας στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Ο έλεγχος αφορούσε ειδικότερα την απρόσκοπτη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων στους διαδρόμους μεταξύ των κέντρων αναψυχής. Επί συνόλου 24 υποστατικών που ελέγχθηκαν χθες, διαπιστώθηκε ότι μόνο σε 4 δεν υπήρχαν παραβάσεις στους κανονισμούς.

Στα υπόλοιπα 20 «εντοπίστηκαν παραβάσεις, αλλού μεγαλύτερες και αλλού μικρότερες», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Φ» πηγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Προς όλους τους παραβάτες έγιναν συγκεκριμένες συστάσεις για μέτρα που θα πρέπει να λάβουν. Προειδοποιήθηκαν επίσης ότι την ερχόμενη Δευτέρα ο έλεγχος θα επαναληφθεί και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί.

Σχολιάζοντας το θέμα ο δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου έστειλε μήνυμα προς τους παραβάτες ότι οφείλουν να συμμορφωθούν και ότι  «δεν του καίγεται καρφί για το πώς προτίθενται να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές». Είπε ακόμη ότι όσον αφορά τον ίδιο, θα εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπως στο εξής οι έλεγχοι για πυρασφάλεια στα κέντρα αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων διεξάγονται ανά δίμηνο. Όσοι επιχειρηματίες δεν εφαρμόζουν τα μέτρα που καθορίζει ο δήμος κατόπιν εισηγήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν θα παίρνουν άδεια λειτουργίας των υποστατικών τους κατά τον επόμενο χρόνο.

Σημειώνεται ότι αυτό που απαιτεί στην περίπτωση των διαδρόμων μεταξύ των καφεστιατορίων στις Φοινικούδες η Πυροσβεστική, είναι να μπορούν να κενωθούν σε ελάχιστα λεπτά σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με την υφιστάμενη κατάσταση, λόγω μόνιμων εγκαταστάσεων σε καφεστιατόρια, κάτι που διαπιστώθηκε κατά τον χθεσινό έλεγχο.

Να θυμήσουμε ότι ως City of Larnaka πριν από μήνες είχαμε αναδείξει το θέμα με τις παρανομίες μετά από παράπονο ιδιοκτήτη υποστατικού στις Φοινικούδες. 

dsc08237-small



Κύριες Ειδήσεις





Translate »