Πρότυπο Κέντρο «Φωλιά» για ασθενείς με σπάνιες παθήσεις


Η Τράπεζα Κύπρου κύριος συνεργάτης της Παγκύπριας Συμμαχία Σπανίων Παθήσεων

Η Τράπεζα Κύπρου συμμετέχει ως κύριος συνεργάτης στη δημιουργία και λειτουργία του πρότυπου Κέντρου «Φωλιά», ενός σημείου αναφοράς, πληροφόρησης και ενημέρωσης για τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Το Κέντρο, που λειτουργεί από την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συμμαχία Σπανίων Παθήσεων και με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση για δημιουργία του Κέντρου κάνει το όνειρο των 60.000 ασθενών και των οικογενειών τους πραγματικότητα, καθώς μέσω του θα καλύπτονται θέματα που αφορούν στην ενημέρωση, υποστήριξη και εκπαίδευσή τους.

Η Τράπεζα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης και της στρατηγικής για ενίσχυση του τομέα της υγείας, δηλώνει το «παρών» της στο σημαντικό και απόλυτα αναγκαίο έργο με το οποίο στηρίζεται μια μεγάλη ομάδα ασθενών.

Η εμπλοκή της, ως συνεργάτης, συμβάλλει όχι μόνο στην κάλυψη καθημερινών λειτουργικών εξόδων του Κέντρου αλλά και στη γενικότερη στήριξή του μέσω της ομάδας εθελοντών – μελών του προσωπικού, οι οποίοι θα παρέχουν γραφειακή υποστήριξη και στήριξη σε διάφορες εκδηλώσεις.

Τα εγκαίνια του Κέντρου τελέστηκαν χθες από τον Υπουργό Υγείας δρα Γιώργο Παμπορίδη, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου κ. Τζον Πάτρικ Χούρικαν χαιρέτισε τη δημιουργία του Κέντρου και αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Παγκύπρια Συμμαχία Σπανίων Νοσημάτων καθώς και τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, ώστε 60,000 περίπου ασθενείς να λαμβάνουν την κατάλληλη ενημέρωση και πληροφόρηση που χρειάζονται για την ασθένειά τους.

Η Πρόεδρος της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπανίων Ασθενειών δρ Ανδρούλλα Ελευθερίου ανέφερε πως «στην Τράπεζα Κύπρου κατανόησαν αμέσως τον καθημερινό αγώνα των ασθενών και των οικογενειών τους για διασφάλιση των βασικών τους δικαιωμάτων σε ποιοτική υγεία, κοινωνική ένταξη και παιδεία.  Η Τράπεζα πίστεψε στην αναγκαιότητα ενός πρότυπου Κέντρου που θα βοηθούσε και θα στήριζε πρακτικά τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα, και θα είχε άμεσο αντίχτυπο μέσω του έργου του στις ζωές των ασθενών».

Με την ευκαιρία η Τράπεζα Κύπρου θα ήθελε να συγχαρεί την Παγκύπρια Συμμαχία Σπανίων Παθήσεων για τους αγώνες της για τους ασθενείς με σπάνιες ασθένειες και να επιβεβαιώσει τη διαχρονική στήριξή της.
Το Κέντρο βρίσκεται στην οδό Τέρρα Σάντα 10, στον Στρόβολο.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 203762
Tηλεομοιότυπο: 22 203766
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-17:00
Ηλεκτρονική διεύθυνση: card@raredisorderscyprus.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »