Πρόεδρος Συνδ. Καταναλωτών: «Απαράδεκτη η τιμή για τις μάσκες» [ΒΙΝΤΕΟ]


Πηγή: ant1.com.cy

Ο Πρέδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών είπε ότι το κράτος όρισε μια ψηλότερη τιμή από εκείνη που θα έπρεπε.

 

Οι καταναλωτές θεωρούν υπερβολική την ανώτατη τιμή πώλησης στα 0,70 σεντ της απλής χειρουργικής μάσκας και προτείνουν να οριστεί σε 0,50 σεντ.

Φιλοξενούμενος στη μεσημεριανή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης είπε ότι δεν έπρεπε η ανώτατη τιμή να ξεπεράσει τα 0,70 σεντ αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες και η χρησιμότητα της μάσκας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών χαρακτήρισε απαράδεκτη τη τιμή για τις μάσκες, ενώ σημείωσε ότι δεν δικαιολογείται.

Παράλληλα, ο κ. Δρουσιώτης είπε ότι το κράτος όρισε μια ψηλότερη τιμή από εκείνη που θα έπρεπε και ωθεί τους εισαγωγείς και τους εμπορευόμενους να ανεβάσουν τις τιμές τους πέραν των λογικών τους κερδών.

Ταυτόχρονα, εξήγησε πως η πρώτη διατίμηση που μπήκε το Μάρτιο ξεκίνησε στα 16-17 σεντ, ωστόσο μεσολάβησε ο Μάϊος που υπήρχε λίγη προσφορά και μεγάλη ζήτησα.

Όπως επισήμανε, σε καμία περίπτωση δεν θα εξαφανιστούν μάσκες καθώς είναι πολύ μεγάλα τα κέρδη.

Ο κ. Δρουσιώτης τόνισε ότι οι εισαγωγείς και αυτοί που πωλούν σε χονδρικές πωλήσεις τις μάσκες είναι ου παίρνουν τα κέρδη και όχι τα φαρμακεία.

Οι τιμές των αντισηπτικών κινήθηκαν σε καλά επίπεδα, σημείωσε ο κ. Δρουσιώτης καθώς υπάρχουν δύο εργοστάσια που παράγουν στην Κύπρο.

Εν τέλει, είπε ότι όταν πέσουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα δεν χρειάζονται μάσκες με ρούχο, παρόλα αυτά προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας  αλλά δεν κατέστη δυνατό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »