Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ


Κατά 2.000 πιο πλούσιο είναι πλέον το αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών που διατηρεί το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Η αύξηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί αφορά εθελοντές νεαρής ηλικίας που μπορούν να είναι «δότες ζωής» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι νέες εγγραφές σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, που έτρεχε η διαφημιστική εκστρατεία της ΟΠΑΠ Κύπρου, σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και το Γκολ στη Ζωή. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΟΠΑΠ και απευθυνόταν σε νεοσύλλεκτους στρατιώτες, παροτρύνοντας τους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η δράση ενισχύθηκε με επισκέψεις ποδοσφαιριστών σε στρατόπεδα, όπου γινόταν ενημέρωση και δειγματοληψίες από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν αφιλοκερδώς γνωστοί ποδοσφαιριστές της Κύπρου που άφησαν για λίγο το γρασίδι και έπαιξαν, κυριολεκτικά, μπάλα σε άλλο γήπεδο.
Έτσι, Γιάννης Οκκάς, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Εφραίμ, Μάριος Νικολάου και Δημήτρης Χριστοφή, μεταφέρθηκαν από το γρασίδι στο παρκέ και έβαλαν γκολ και καλάθι στη ζωή, παρακινώντας τους νέους μας να αλλάξουν και εκείνοι γήπεδο και να παίξουν στο γήπεδο της ανθρωπιάς. Ένα κάλεσμα στο οποίο πολλοί νέοι μας ανταποκρίθηκαν.

Μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας, η ΟΠΑΠ Κύπρου συνεχίζει τη συμμαχία ζωής με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, που δημιούργησε το 2012, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα του Ιδρύματος «για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία», αλλά και να τηρήσει, για ακόμα μία φορά, τη δέσμευσή της για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »