Πρωταθλήτρια στα νέα ξενοδοχεία η Λάρνακα


Πηγή: philenews.com

Δέκα επτά νέα ξενοδοχεία και 8 προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενα ξενοδοχεία προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στα δημοτικά όρια της Λάρνακας. Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η στήλη, υποβλήθηκαν 25 Πολεοδομικές Αιτήσεις και χορηγήθηκαν ήδη 9 Πολεοδομικές Άδειες (2 αιτήσεις αφορούν το 2017, 8 αιτήσεις το 2018, 6 το 2019, 5 το 2020 και 4 μέχρι Σεπτέμβρη 2021).

 

Οι 8 από τις 25 αιτήσεις αφορούσαν προσθηκομετατροπές και αναβάθμιση υφιστάμενων ξενοδοχειακών/τουριστικών καταλυμάτων. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι 12 από τις 25 Πολεοδομικές Αιτήσεις, συνολικής δυναμικότητας 245 δωματίων/490 κλινών, αφορούν νέες προσθήκες και αναπαλαιώσεις διατηρητέων οικοδομών στην Κεντρική Εμπορική Περιοχή της Λάρνακας. Οι πλείστες αιτήσεις έχουν υποβληθεί την περίοδο 2019 μέχρι και σήμερα. Από τις αιτήσεις σε διατηρητέες οικοδομές έχουν χορηγηθεί 3 Πολεοδομικές Άδειες, συνολικής δυναμικότητας 68 δωματίων/136 κλινών, ενώ επίκειται η χορήγηση άλλων 2 Πολεοδομικών Αδειών, συνολικής δυναμικότητας 53 δωματίων/106 κλινών. Ο Δήμος Λάρνακας έχει ολοκληρώσει τη μελέτη για άλλες 5 Πολεοδομικές Αιτήσεις, συνολικής δυναμικότητας 71 δωματίων/142 κλινών, οι οποίες θα χορηγηθούν μόλις δοθεί η κατά Νόμο Συναίνεση (κλάδος Διατήρησης) από τον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας.

Επίσης, 5 Πολεοδομικές Αιτήσεις αφορούν ανέγερση νέων κτηριακών μονάδων, συνολικής δυναμικότητας 497 δωματίων. Για τη μια περίπτωση, δυναμικότητας 39 δωματίων/45 κλινών, έχει χορηγηθεί Πολεοδομική Άδεια. Τρείς άλλες αιτήσεις εξετάζονται κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας, οι οποίες αφορούν μια ξενοδοχειακή μονάδα 263 δωματίων, επί του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, η άλλη 180 δωματίων επί της λεωφόρου Μακαρίου και μια 18 δωματίων επί της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου. Σημειώνεται ότι, με βάση το Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας, ο Δήμος Λάρνακας δεν έχει τουριστικές ζώνες, αλλά επιτρέπεται εντός του ορίου Αστικών Ξενοδοχείων η ανέγερση/λειτουργεία ξενοδοχείων μέχρι 80 δωματίων. Ως εκ τούτου, πέραν αυτού του αριθμού, οι αιτήσεις εξετάζονται κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας. Επιπρόσθετα, εξετάζεται και μια μονάδα 24 δωματίων επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, η οποία αφορά ψηλό κτήριο και έχει σταλεί πρόσφατα στον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για απόψεις.Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 έχουν χορηγηθεί 7 Πολεοδομικές Άδειες σε σχέση με Πολεοδομικές Αιτήσεις κυρίως του 2016, συνολικής δυναμικότητας 295 δωματίων/565 κλινών. Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα πως η Λάρνακα, με τα έργα που προγραμματίζονται, στοχεύει να μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »