Breaking News

Προχωρά η μετακίνηση των εταιρειών καυσίμων


Προχωρούν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας Πετρολίνα στο Βασιλικό και φαίνεται ότι θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του παρόντος έτους με προοπτική να χρησιμοποιούνται από τον Ιανουάριο.

 

Ήδη μια από τις εταιρείες, η Esso έχει μετακινηθεί από τη Λάρνακα. Όσον αφορά την εταιρεία ΕΚΟ, οι εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό προχωρούν, αλλά όμως ζητήθηκε από πλευράς του εργολάβου του έργου μια παράταση κάποιων μηνών, ώστε να ολοκληρωθούν διάφοροι έλεγχοι των εγκαταστάσεων που απαιτούνται για να αδειοδοτηθούν και να μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Αυτό αναμένεται να συμβεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Απριλίου 2020.

Με αυτά τα δεδομένα ενώπιον του Δήμου Λάρνακας, δήλωσε στον «Φ» ο δήμαρχος Αντρέας Βύρας, το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι το θέμα της μετακίνησης των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων όχι μόνο έχει δρομολογηθεί, αλλά βρίσκεται και σε μια καλή πορεία.

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Λάρνακας είπε πως όσον αφορά στο θέμα των εγκαταστάσεων υγραερίου, σύμφωνα με μια προκαταρκτική ενημέρωση που έχει ο δήμος από την Επιτροπή που παρακολουθεί την πορεία του θέματος, φαίνεται ότι έχουν ξεπεραστεί κάποιες δυσκολίες στην αδειοδότηση για το μέγεθος των αποθηκευτικών δεξαμενών και η Κοινοπραξία στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού έχει ξεκινήσει τα χωματουργικά έργα και εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή τους. Τα έργα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Βύρα, είναι εφικτό να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του 2020.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης στην οποία μετέχουν ο δήμος, κυβερνητικές Υπηρεσίες και οι εταιρείες, θα συνεδριάσει στις 6 Δεκεμβρίου και ο Δήμος Λάρνακας αναμένει ότι θα έχει ακόμη πληρέστερη ενημέρωση για την πορεία του θέματος των αποθηκευτικών χώρων υγραερίου στο Βασιλικό.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Λάρνακας στον «Φ» έγιναν με αφορμή την εξαγγελία του δεύτερου μέρους της Δημόσιας Διαβούλευσης του Δημοτικού Συμβουλίου με τους δημότες, για μείζονα θέματα που απασχολούν την πόλη και η οποία ορίστηκε για την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Διαβούλευσης ο δήμος θα ενημερώσει τους δημότες και για το πού βρίσκεται το θέμα του λιμανιού της Λάρνακας και κυρίως η πρόοδος στο θέμα της συμφωνίας με τους Ισραηλινούς επενδυτές. Επί αυτού του θέματος ο κ. Βύρας κάλεσε μέσω του «Φ» τον Γενικό Εισαγγελέα να φροντίσει ώστε να επισπευθεί η εξέταση κάποιων νομοτεχνικών θεμάτων που αφορούν τη συμφωνία με τους επενδυτές, ώστε να μπορέσει το υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει και να αρχίσει αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την πόλη της Λάρνακας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »