Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέες συμβάσεις Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών


Το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προκήρυξε σήμερα το διαγωνισμό για τις νέες συμβάσεις δημόσιων επιβατικών μεταφορών τακτικών γραμμών με λεωφορεία, για την περίοδο 2020-2030.  Οι υφιστάμενες συμβάσεις λήγουν τον Ιούλιο του 2020.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η υποβολή των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και κατακύρωση των συμβάσεων. Η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί με τις υπογραφές των συμβάσεων, τον Δεκέμβριο του 2019, έτσι ώστε η νέα υπηρεσία να αρχίσει να παρέχεται τον Ιούλιο του 2020.
Η νέα οργάνωση των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, μέσω των όρων που περιλαμβάνονται στον διαγωνισμό, έχει ως στόχο να καταστήσει την επιλογή της χρήσης των δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορείο, ουσιαστική εναλλακτική λύση στις ανάγκες κινητικότητας του σύγχρονου πολίτη.
Στόχος και σκοπός του Υπουργείου Μεταφορών, μέσω των νέων συμβάσεων, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η διασφάλιση των συμφερόντων του κράτους και, κατ’ επέκταση, η συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναδείχθηκαν κατά την εφαρμογή των υφιστάμενων συμβάσεων.
Η αναβάθμιση των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, με τις νέες συμβάσεις επιδιώκεται μέσω:
–                επέκτασης του δικτύου εξυπηρέτησης και αύξησης των δρομολογίων και της συχνότητάς τους.
–                επέκτασης του ωραρίου για κάλυψη των επιχειρηματικών, εμπορικών και τουριστικών δραστηριοτήτων.
–                χρήσης νέων λεωφορείων, με βελτιωμένες προδιαγραφές όσον αφορά την προσβασιμότητα και μείωση ρύπων.
–                βελτίωσης των υπηρεσιών με την χρήση μέτρων και νέας τεχνολογίας για αυξημένη παροχή πληροφοριών (τηλεματική)
–                καθορισμoύ νέας, πιο ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής κομίστρου
–                δημιουργίας νέων υποδομών (σταθμοί μετεπιβίβασης, στάσεις, στέγαστρα).


Κύριες Ειδήσεις





Translate »