Breaking News

Πάνω από 3.000 δολάρια το bitcoin


Ώθηση από Ασιάτες επενδυτές και Fed

Το bitcoin διαπραγματεύτηκε άνω των 3.000 δολαρίων για πρώτη φορά την Κυριακή 11 Ιουνίου, συνεχίζοντας το τρελό ράλι της φετινής χρονιάς. Το ψηφιακό νόμισμα βοηθήθηκε από την αυξημένη ζήτηση από επενδυτές στην Ασία.

Το κρυπτονόμισμα εκτοξεύτηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου στο ιστορικό υψηλό των 3.012,05 δολαρίων, σύμφωνα με το CoinDesk.

Πάντως, παρά τις θετικές προβλέψεις για το κρυπτονόμισμα, το bitcoin δεν φαίνεται να αφήνει πίσω το ιστορικό μεταβλητότητας. Αφότου ξεπέρασε ακόμη ένα ορόσημο, σήμερα το πρωί το νόμισμα «έχασε» πάνω από 300 δολάρια σε λίγα λεπτά και βρέθηκε στις 2.650 δολάρια.

Αν και η πτώση ήταν απότομη, ήταν ταυτόχρονα και βραχύβια, καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος κινήθηκε και πάλι ανοδικά μία ώρα αργότερα. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στις 2.736 δολάρια.

Το bitcoin έχει πλέον παραπάνω από τριπλασιάσει φέτος την αξία του, σε σχέση με τα 968 δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 30% μόνο μέσα στον Ιούνιο.

Ο Brian Kelly, CEO και ιδρυτής της BKCM, προέβλεψε μιλώντας στο CNBC ότι το ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται «στα πρώτα χρόνια μιας, όπως φαίνεται, πολυετούς bull market. Φυσικά θα υπάρξουν διορθώσεις και ακόμη και καταρρεύσεις στην πορεία. Αλλά το bitcoin έχει έρθει για να μείνει».

Σημαντικός παράγοντας για την πρόσφατη άνοδο του bitcoin είναι η αυξανόμενη ζήτηση από την Ασία. Πέραν της Κίνας, το ενδιαφέρον από την πλευρά της Ιαπωνίας έχει αυξηθεί, αφότου η κυβέρνηση ενέκρινε το bitcoin ως νόμιμο μέσο πληρωμών τον Απρίλιο.

Επιπλέον, οι επενδυτές «ρίχνουν» περισσότερα χρήματα στο νόμισμα, αφότου ο πρόεδρος της Fed Μινεάπολις Neel Kashkari σχολίασε επάνω στην τεχνολογία blockchain που στηρίζει το bitcoin ότι «έχει περισσότερες δυνατότητες από το ίδιο το bitcoin».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »