Breaking News

Ο κ. Σάββας Γιαννουδίου ιδιοκτήτης του “Hobos Steak House” και “The Steak House” μίλησε στο Larnaka Business News για την πορεία αλλά και τη διάκριση των εστιατορίων στο χώρο εστίασης


Της Νίκης Μιχαήλ

Ο Σάββας Γιαννουδίου ιδιοκτήτης των εστιατορίων ” Hobos Steak House” και “The Steak House”, μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την πορεία των εστιατορίων,  αλλά και για την πρόσφατη διεθνή διάκριση που έλαβε το εστιατόριο “The Steak House” στη Λεμεσό,  καθώς κατάφερε να  κερδίσει την πρώτη θέση στην  κατηγορία «Luxury steak house, winner of eastern Europe για το 2017»,  των γνωστών βραβείων διεθνούς εμβέλειας « World Luxury Restaurant Awards» και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα καλύτερα Steak House ανά τον κόσμο, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα εστιατόρια που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ο νεαρός επιχειρηματίας αποτελεί την Δεύτερη γενιά της διοίκησης στην 32χρονη πορεία της οικογενειακής επιχείρησης “Hobos Steak House”, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια διευθύνει τις εργασίες του 2ου εστιατορίου στη Λεμεσό, του “The Steak House”.

 

Ο ίδιος μας αναφέρει χαρακτηριστικά το πως επικράτησε  για τόσα πολλά χρόνια το “Hobos Steak House” στο χώρο εστίασης της Λάρνακας,  αλλά και τους λόγους  που επεκτάθηκαν οι εργασίες της εταιρείας στη Λεμεσό, καθώς και το πως κατάφεραν να καθιερωθούν και να ξεχωρίσουν στην περιοχή λόγω μέσα από το μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει στη συμπρωτεύουσα.

Πιο κάτω ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη που παρέθεσε στη δημοσιογράφο της ιστοσελίδας μας, Νίκης Μιχαήλ:

1)Το “Hobos Steak House” κατέχει μια εμπειρία 32 χρόνων στη Λάρνακα  χάρη στην δική σας οικογένεια .  Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία της επιχείρησης σας και πως κατάφερε να επικρατήσει στο χώρο της εστίασης για τόσα πολλά χρόνια;

Το “Hobos Steak House” ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1986 και από τότε έχει αλλάξει και βελτιωθεί αρκετά. Το 2007 ο χώρος ανακαινίστηκε εξ’ ολοκλήρου και προχωρήσαμε με αλλαγή του concept του εστιατορίου. Από τότε έχουν γίνει άλλες 4 ανανεώσεις στο χώρο. Προσπαθούμε συνεχώς να ανανεώνουμε το χώρο, καθώς και το μενού για να συμβαδίζει με τις τάσεις τις κάθε εποχής.

2)Γιατί αποφασίσατε να επεκταθείτε στην αγορά της  Λεμεσού και πόσο καιρό λειτουργεί το νέο σας εστιατόριο “The Steak House” στην περιοχή Παλαιού Λιμανιού;

Το “The Steak House” άνοιξε τις πόρτες του στις 23 Μαρτίου το 2016. Η απόφαση μας να επεκταθούμε στην αγορά της Λεμεσού βασίστηκε σε διάφορους λόγους. Στη Λεμεσό έχουν πραγματοποιηθεί 2  πολύ μεγάλα έργα στην ίδια περιοχή τα οποία έχουν άμεση επαφή με τη θάλασσα, η Μαρίνα Λεμεσού και το παλιό λιμάνι Λεμεσού όπου εκεί βρίσκεται και το εστιατόριο μας. Η τοποθεσία του εστιατορίου είναι μοναδική γεγονός που συνέβαλε πολύ στο να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Επίσης, στη Λεμεσό υπάρχουν και πάρα πολλοί ξένοι μόνιμοι κάτοικοι, καθώς και πολλές ξένες εταιρείες που δίνουν μια άλλη δυναμική στην αγορά με απαίτηση να υπάρχουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Η παρουσία των ξένων στην αγορά της Λεμεσού κατέστησε εφικτό το να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου στην Κύπρο.

Το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν και ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να επεκταθούμε στην αγορά της Λεμεσού, καθώς αν είσαι επιτυχημένος στην πιο ανταγωνιστική και ποιοτική αγορά της Κύπρου μπορείς πιο εύκολα να  διεισδύσεις και στις υπόλοιπες αγορές του νησιού.

3)Πόσο δύσκολος ήταν ο ανταγωνισμός στη Λεμεσό και πως καταφέρατε να καθιερωθείτε στην αγορά της πόλης;

Ο ανταγωνισμός στη Λεμεσό είναι πολύ πιο δύσκολος, καθώς υπάρχουν μεγάλες εταιρείες στο χώρο που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Πιστεύω οι παράγοντες που μας βοήθησαν να καθιερωθούμε είναι:

α) Η πολύ καλή και ιδανική τοποθεσία
β) Το καλό και προσεγμένο service
γ) Η ποιότητα του φαγητού και ειδικότερα των steaks τα οποία είναι αποκλειστικές δικές μας εισαγωγές

4)Πόσο σημαντικό είναι για εσάς  και πως νιώθετε που το εστιατόριο σας κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην κατηγορία “Luxury Steak House winner of Eastern Europe”  στο “World Luxury Restaurant Award” ;

Σίγουρα το βραβείο αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για εμάς σαν ομάδα αλλά και για την Κύπρο. Το γεγονός ότι ένα εστιατόριο από την Κύπρο κατάφερε να συναγωνιστεί και να κερδίσει σε διεθνή διαγωνισμό Steak Houses που βρίσκονται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με εκατομμύρια κόσμο και υψηλότερο βιοτικό επίπεδο είναι κάτι εντυπωσιακό το οποίο μας κάνει πολύ περήφανους.

Το The Steak House” είναι ένα εστιατόριο το οποίο θα μπορούσε να  είναι πετυχημένο σε πολλές άλλες πόλεις ανά το παγκόσμιο και εύκολα θα μπορούσε να συγκριθεί με Steak Houses στο Λονδίνο, στο Ντουμπάι , στο Άμστερνταμ κ.τ.λ.

5)Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να επεκταθούμε περισσότερο στην Κύπρο. Εδώ και λίγο καιρό μελετούμε την επέκταση μας στη Λευκωσία χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί κατά πόσο είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουμε. Αν δεν προχωρήσουμε με  ένα νέο project στη Λευκωσία ίσως να προχωρήσουμε με  κάτι καινούργιο στη Λάρνακα.

Πράγματι η απόκτηση μιας τέτοιας διεθνής διάκρισης αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι τόσο για ανάδειξη της Κύπρου, κυρίως σε θέματα προσέλκυσης τουρισμού, όσο και για την ανάδειξη της ίδιας της επιχείρησης. Εμείς ευχόμαστε η αλυσίδα να συνεχίσει με την ίδια πορεία κατεύθυνσης και με πολλές περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)



Κύριες Ειδήσεις





Translate »