Breaking News

Οι επενδυτές στρέφονται ξανά στα ακίνητα


Τι δείχνουν οι πωλήσεις της REMU για το πρώτο τρίμηνο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφεται για τα ακίνητα της Τράπεζας Κύπρου και της Μονάδας REMU όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα τριμήνου. Τάση που έρχεται να ενισχύσει τα στοιχεία του Κτηματολογίου για αυξημένη κινητικότητα στον τομέα, αφού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, η τράπεζα πώλησε σχεδόν όσα ακίνητα είχε πωλήσει για ολόκληρο το 2017. Συγκεκριμένα πώλησε ακίνητα αξίας 110 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 155 εκατ. ευρώ για ολόκληρο το 2016, ωστόσο, υποβλήθηκαν προσφορές αξίας 175 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 9 εκατ. ευρώ είναι υπό διαπραγμάτευση, για άλλα 12 εκατ. ετοιμάζονται τα σχετικά συμβόλαια ενώ για συμφωνίες 48 εκατ. έχουν πέσει υπογραφές.

Τουλάχιστον στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου το ενδιαφέρον των αγοραστών στρέφεται σε γη παρά σε άλλου είδους ακίνητα αφού έχουν γίνει πράξεις 96 εκατ. ευρώ για 29 τεμάχια. Μάλιστα οι πωλήσεις γης έγιναν σε μεικτή τιμή πάνω από την τιμή ανοικτής αγοράς σε αντίθεση με άλλου τύπου ακίνητα όπως εμπορικά και οικιστικά ενώ όλες οι πωλήσεις της τράπεζας ήταν πάνω από τη λογιστική αξία των ακινήτων.

Στο τέλος Μαρτίου, τα ακίνητα που διαχειριζόταν η Τράπεζα Κύπρου έφτασαν να έχουν αξία 1426 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1256 εκατ. ευρώ βρίσκονταν στην Κύπρο και αφορούσαν: 97 εκατ. οικιστικά, 270 εκατ. εμπορικά, 85 εκατ. βιομηχανικά, 73 εκατ. ξενοδοχεία, 475 εκατ. γη και οικόπεδα, 255 εκατ. τρεις αναπτύξεις σχετικές με γήπεδα γκολφ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη συμφωνία με την cdb bank, η Τράπεζα Κύπρου τεστάρει την αγορά και σε σχέση με το ενδεχόμενο πώλησης πακέτου ακινήτων αν και προς το παρόν δεν φαίνεται ότι τέτοια πράξη είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί λόγω κυρίως της μεγάλης έκπτωσης που ζητούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές. Ωστόσο, δεν αποκλείεται τους επόμενους μήνες να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από το θέμα.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »