Οικιστική ανάπτυξη για Κύπριους αγοραστές και νεαρές οικογένειες στην Λάρνακα


Οργανωμένη οικιστική ανάπτυξη στο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού, με κόστος €80 εκ., προωθεί η LEZANCO PROPERTIES LTD, με το έργο να έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Τμήμα Περιβάλλοντος. Το έργο υπολογίζεται να έχει την ικανότητα στέγασης μέχρι και 1.550 ατόμων και αναμένεται να ελκύσει κυρίως Κύπριους αγοραστές και ιδιαίτερα νεαρές οικογένειες.

Το έργο θα αποτελείται από 479 οικιστικές μονάδες, με τις 37 να είναι κατοικίες τύπου έπαυλης και τις υπόλοιπες 442 να είναι διαμερίσματα ανεπτυγμένα σε 13 πολυκατοικίες, με τους υποστηρικτικούς τους χώρους. Θα υπάρχει επίσης ένας παιδικός σταθμός, ένα κιόσκι-περίπτερο, ένα κολυμβητήριο, μια λέσχη για τους κατοίκους και υπόγειος χώρος στάθμευσης όπου το συνολικό τους εμβαδό (σφραγισμένου και μη από όλους τους ορόφους, περιλαμβανομένου και του υπογείου) θα ανέρχεται στα 92,800 m2.
Το έργο θα αναπτυχθεί νοτιοδυτικά του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας και δυτικά του Δήμου Λάρνακας.

Επαύλεις και διαμερίσματα

Σύμφωνα με την Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) του έργου, η κάθε έπαυλη θα είναι τριώροφη συμπεριλαμβανομένου του ισογείου και θα αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια. Θα περιλαμβάνει ιδιωτικό κήπο με κολυμβητική δεξαμενή και ένα καλυμμένο και ένα ακάλυπτο χώρο στάθμευσης.

Η κάθε πολυκατοικία θα αποτελείται από έξι οικιστικούς ορόφους περιλαμβανομένου και του ισογείου. Στο ισόγειο θα υπάρχουν δύο διαμερίσματα των τεσσάρων υπνοδωματίων με δύο βεράντες και δύο διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων με τη δική τους βεράντα. Στον πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο όροφο θα υπάρχουν δυο διαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων, δύο των δύο υπνοδωματίων και δύο του ενός υπνοδωματίου, συμπεριλαμβανομένης βεράντας στο κάθε διαμέρισμα. Οι 13 πολυκατοικίες είναι διαρρυθμισμένες γύρω από τέσσερις υπερυψωμένους κεντρικούς κήπους που καλύπτουν τους υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Ιδιωτικό πάρκο και πισίνα
Οι χώροι στάθμευσης στο ισόγειο απαριθμούνται στους 277 και βρίσκονται γύρω από τις πολυκατοικίες και κεντρικό πάρκο, με τους 32 χώρους στάθμευσης να αποτελούν ΑΜΕΑ και θέσεις για επισκέπτες. Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης με συνολική χωρητικότητα 343 θέσεων στάθμευσης, μειώνει κατά το ήμισυ τους χώρους στάθμευσης στο ισόγειο, ελευθερώνοντας χώρο για την διαμόρφωση πλατειών και πράσινων τοπιοτεχνημένων χώρων, με στόχο να εξασφαλίζει ένα περιβάλλον ασφαλές και ευχάριστο για παιδιά και μεγάλους.

Στο κέντρο του έργου θα βρίσκεται το ιδιωτικό πάρκο το οποίο θα περιλαμβάνει μια κολυμβητική δεξαμενή και τρία κτίρια για κοινόχρηστη χρήση, που θα αποτελούνται από ένα παιδικό σταθμό, ένα κιόσκι –περίπτερο για την εξυπηρέτηση των βασικών καθημερινών αγορών των κατοίκων και τέλος το τρίτο κτίριο θα στεγάζει τη λέσχη – κοινό χώρο επαφής – κοινωνικοποίησης των κατοίκων.
Ο παιδικός σταθμός αφορά σε δύο ορόφους (συμπεριλαμβανομένου του ισογείου) και θα περιλαμβάνει αίθουσες παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, όπως και ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο παιδότοπο.
Η λέσχη των κατοίκων θα αποτελείται από δύο ορόφους, συμπεριλαμβανομένου του ισογείου, και θα περιλαμβάνει καθιστικό, μπαρ, γυμναστήριο, αποδυτήρια που θα εξυπηρετούν το γυμναστήριο και τους χρήστες της κολυμβητικής δεξαμενής. Τα γραφεία διοίκησης/διαχείρισης της ανάπτυξης, θα καταλαμβάνουν τον πρώτο όροφο.
Οι τέσσερις φάσεις του έργου
Το έργο σχεδιάζεται να εκτελεστεί σε τέσσερις διαδοχικές και διακριτές φάσεις, με αναμενόμενο χρόνο κατασκευής της κάθε φάσης τα δύο με δυόμιση χρόνια. Στην βάση αυτή, ο εκτιμώμενος χρόνος αποπεράτωσης του έργου αναμένεται να είναι συνολικά 8 με 10 χρόνια. Κύριο στοιχείο επιτάχυνσης ή καθυστέρησης των φάσεων του έργου, είναι η ένταση ζήτησης των προσφερόμενων κατοικιών, αναφέρεται στην ΜΕΕΠ.
Η πρώτη φάση θα αποτελείται από τέσσερις πολυκατοικίες και επτά επαύλεις, σε ένα μέρος του συνολικού οικοπέδου ανάπτυξης, έκτασης 17,123 m2. Ακολουθεί η δεύτερη φάση που θα χωροθετηθεί σε μέρος του οικοπέδου με έκταση 16,311 m2, με την δημιουργία τριών πολυκατοικιών και 24 επαύλεων. Η τρίτη φάση αφορά σε δύο πολυκατοικίες και έξι επαύλεις, όπως και τους κοινόχρηστους χώρους. Θα καλύψει μία έκταση εντός του οικοπέδου 11,056 m2.
Τέλος, η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία της τέταρτης φάσης και την κατασκευή τεσσάρων πολυκατοικιών εντός χώρου έκτασης 15,828 m2.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »