Breaking News

Νίκος Μούγιαρης: Ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος


Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε το Σάββατο (5 Ιανουαρίου 2019) ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Νίκος Μούγιαρης.

 

Γεννημένος στην Αθηένου της Κύπρου στις 28 Φεβρουαρίου 1945, ο Νίκος Μούγιαρης μετανάστευσε στην Αμερική σε ηλικία 19 ετών, τον Απρίλιο του 1964.  Υπήρξε πρόεδρος της μεγάλης εταιρείας καλλυντικών MANA Products με έδρα τη Νέα Υόρκη, ιδρυτής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και στέλεχος πολλών οργανισμών της Ομογένειας. Επρόκειτο για έναν από τους επιφανέστερους ομογενείς με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Ο θάνατός του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, αλλά και στην γενέτειρά του Κύπρο και σ’ όλα τα κέντρα του Ελληνισμού της Διασποράς.

Ανακοινώνοντας το θάνατό του, το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας αναφέρει ότι «ένας φτωχός φοιτητής από την Κύπρο, ο Νίκος Μουγιάρης παρακολούθησε σπουδές στη χημική μηχανική στα πανεπιστήμια Rutgers και St. John, πήρε δάνειο ύψους 6.000 δολαρίων και ίδρυσε τη Mana Products, μία από τις κορυφαίες εταιρείες καλλυντικών παγκοσμίως. Αληθινός πιστός στο αμερικανικό όνειρο, ο Νίκος συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν το προσωπικό του ταξίδι σηματοδοτήθηκε με το μετάλλιο της τιμής του Ellis Island”.

Το HALC χαρακτηρίζει το Νίκο Μουγιάρη ταυτόχρονα και παράδειγμα του ελληνοαμερικανικού ονείρου.

«Ενώ έφτασε στο αποκορύφωμα της αμερικανικής ζωής – στην επιχειρηματικότητα, στη φιλανθρωπία, στην εμπλοκή στα κοινά – έδινε καθημερινά προτεραιότητα στον ελληνισμό. Μια ελληνική παροιμία λέει ότι «Μια κοινωνία μεγαλώνει όταν ηλικιωμένοι άντρες φυτεύουν δέντρα στη σκιά γνωρίζουν ότι δεν θα το καθίσουν ποτέ». Ο Νίκος φύτεψε ολόκληρα δάση».

Η ανακοίνωση αναφέρεται στο ρόλο του εκλιπόντος στην ίδρυση του HALC, στη συμμετοχή του στην ηγεσία της Συντονισμένης Προσπάθειας Ελλήνων, του Παγκυπρίου, στην ΠΣΕΚΑ και στις μεγάλες δωρεές του στα Χωριά ΣΟΣ, στην Έδρα Ελύτη του Πανεπιστημίου Rutgers και άλλους πολλούς σκοπούς.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »