Breaking News

Νέοι κανόνες σε κομμωτήρια, εστίαση αλλά και έξοδα


Η επόμενη μέρα της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων φέρνει μαζί της και νέους κανόνες υγιεινής για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και οργάνωση των χώρων εστίασης. Οι επιχειρήσεις με το άνοιγμά τους θα πρέπει να δουλέψουν κάτω από νέα δεδομένα, να προμηθευθούν αντισηπτικά και μάσκες και όπου χρειάζεται να κάνουν αλλαγές στους χώρους των καταστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι η άρση των περιορισμών πέρα από τα άδεια ταμεία των επιχειρήσεων προϋποθέτει και νέα έξοδα.

 

Τα ινστιτούτα αισθητικής και τα κομμωτήρια που ετοιμάζονται να ανοίξουν σε τέσσερις μέρες, πρέπει να ολοκληρώσουν την ετοιμασία των χώρων και το προσωπικό να ετοιμαστεί για τα νέα προληπτικά μέτρα. Συγκεκριμένα, με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας θα πρέπει πέρα από τα βασικά, όπως το αντισηπτικό στην είσοδο και τη χρήση μάσκας, να τηρούνται και τα εξής: Αποτροπή της παρουσίας πολλών ατόμων ταυτόχρονα στην επιχείρηση με μέγιστο το 1 άτομο ανά 8 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός περιλαμβανομένων των πελατών, εργαζομένων και τυχόν συνοδών) στο παρόν στάδιο οι συνοδοί θα πρέπει να απαγορεύονται.
Να γίνει κατάλληλη διαρρύθμιση του χώρου, έτσι ώστε μεταξύ των πελατών να τηρείται τουλάχιστο 2 μέτρα απόσταση. Στην περίπτωση όπου αυτό δεν είναι εφικτό να γίνεται διαχωρισμός με κατάλληλο υλικό το οποίο να εκτείνεται σε ικανοποιητικό μήκος και ύψος έτσι ώστε να καλύπτει τόσο τον πελάτη όσο και το άτομο που αποδίδει την υπηρεσία. Οργάνωση του χώρου και των εργασιών έτσι ώστε οι πελάτες να ολοκληρώνουν την παραμονή τους στο υποστατικό στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον αερισμό των χώρων. Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση κλιματιστικού και να διασφαλίζεται ότι υπάρχει επαρκής και συνεχής φυσικός αερισμός των χώρων.
Για τα κομμωτήρια οι κανόνες υγιεινής μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: κατάλληλη διαρρύθμιση του χώρου, των καθισμάτων εργασίας καθώς και μεταξύ των πελατών έτσι ώστε να τηρείται 2 μέτρα απόσταση. Στην περίπτωση όπου αυτό δεν είναι εφικτό να γίνεται διαχωρισμός με κατάλληλο υλικό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Μετά από την εξυπηρέτηση κάθε πελάτη θα πρέπει να γίνεται απολύμανση/ αποστείρωση των εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν σε κλίβανο ή και με άλλο κατάλληλο τρόπο.
Για τους χώρους εστίασης ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι 10. Ο μέγιστος αριθμός υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου, ένα άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα εξαιρουμένων των εργαζομένων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στους εσωτερικούς χώρους, ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »