Breaking News

Νέα ένταση στη μαρίνα Λάρνακας


Πηγή: philenews.com

Τον δρόμο της δικαιοσύνης ακολουθεί και δεύτερος ιδιοκτήτης υποστατικού στη μαρίνα Λάρνακας, από τον οποίο ζητήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού να εγκαταλείψει το snack-bar που διαθέτει, λόγω της ανάληψης της διαχείρισης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας από τον επενδυτή, που αρχίζει εργασίες την 1η Απριλίου.

Ο ιδιοκτήτης ειδοποιήθηκε αρχές Φεβρουαρίου πως μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα έπρεπε να παραδώσει τα κλειδιά του υποστατικού του. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε να το πράξει και πλέον θα κινηθεί νομικά, προκειμένου να σταματήσει τη διαδικασία έξωσής του.

«Εγώ είμαι 24 χρόνια εκεί και έχω άδεια λειτουργίας για snack-bar μέχρι το 2024. Μου τερμάτισαν την άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού, από το οποίο ενοικιάζω τον χώρο. Θα κινηθώ νομικά, επειδή τη νέα άδεια λειτουργίας μού την έδωσαν τον Οκτώβρη», ανέφερε στον «Φ» ο Σταύρος Ασήμη.

Όπως είπε ο ίδιος δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον χώρο και επιθυμεί να συνάψει νέα συμφωνία για το υποστατικό του, αλλιώς θα κινήσει και νομική διαδικασία για διεκδίκηση αποζημιώσεων. «Το δικό μου υποστατικό δεν θα κατεδαφιστεί, επειδή είναι στο κτήριο που βρίσκονται τα γραφεία της μαρίνας. Εμένα με διώχνουν, για να το ενοικιάσουν αλλού και να ανοίξει καφετέρια».

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Τετάρτη, απαγορεύτηκε η είσοδος στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Ponatha yacht club», Ανδρέα Σιημιητρά, ο οποίος ήδη κατέθεσε αγωγή, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει διάταγμα Δικαστηρίου και να σταματήσει τη διαδικασία που ακολουθείται.

Τη Δευτέρα πάντως, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στον χώρο, τοποθετήθηκαν κάγκελα γύρω από το εστιατόριο. «Πήγαμε στο εστιατόριό μας και έβαλαν κάγκελα. Στην είσοδο ήταν τρεις αστυνομικοί, αλλά μου είπαν ότι είναι εκεί ειρηνικά. Εγώ πετάχτηκα πάνω από τα κάγκελα για να δω μήπως έκοψαν το ρεύμα, επειδή τα ψυγεία του εστιατορίου είναι γεμάτα.»

Οι δύο ιδιοκτήτες, καταγγέλλουν τους χειρισμούς του Υφυπουργείου Τουρισμού, αφού, όπως λένε, έδωσε περιθώριο μόλις είκοσι ημερών στους ίδιους για να εγκαταλείψουν τον χώρο, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού από την πλευρά του, σε τοποθέτησή του στον «Φ», είχε αναφέρει πως ενόψει της παραχώρησης της μαρίνας Λάρνακας την 1η Απριλίου στους ιδιώτες επενδυτές για την ανάπτυξη του έργου, κατόπιν καθοδήγησης από τη Νομική Υπηρεσία, προχώρησε στην επίδοση επιστολών τερματισμού της άδειας χρήσης, σε όλους τους χρήστες υποστατικών στην περιοχή. Οι πλείστοι, όπως ανέφερε, είτε έχουν παραδώσει τα κλειδιά των υποστατικών τους στη Διεύθυνση της μαρίνας, είτε βρίσκονται σε διαδικασία μετακόμισης και απομάκρυνσης των αντικειμένων τους.

Πηγή: Philenews



Κύριες Ειδήσεις





Translate »