Μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Τμήμα Δασών από την Hermes Airports


Στην δωρεά εκπαιδευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφος στο Τμήμα Δασών, προχώρησε η Hermes Airports, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η ενέργεια αυτή εστιάζει «ακόμα μια φορά στην περιβαλλοντική της κουλτούρα, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος».

Όπως αναφέρεται, «το αντικείμενο της δωρεάς σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο Μη Επανδρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Κύπρου, βάσει των ανάλογων προδιαγραφών του Τμήματος Δασών, και θα συμβάλει στην προστασία και διατήρηση των δασικών πόρων της Κύπρου. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 26 Μαϊου, στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δασών στη Λευκωσία, στην παρουσία και αντιπροσώπων του Ινστιτούτου Κύπρου”

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αναφέρει η ανακοίνωση, “αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Hermes Airports για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση των προσπαθειών για την προστασία του περιβάλλοντος».

Σημειώνεται ότι «η δωρεά αποτελεί συνέχεια της ενέργειας που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο με το έργο ‘The Green Lemonade’, κατά την οποία το προσωπικό της Hermes Airports συγκέντρωσε τα λεμόνια από τα 120 λεμονόδεντρα που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου Λάρνακας, παράχθηκε σπιτική λεμονάδα από την ΚΕΑΝ, η οποία συμμετέχει και στηρίζει την προσπάθεια, και ακολούθως, η λεμονάδα διατέθηκε προς πώληση στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου. Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν για περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες όπως η δωρεά χιλίων δεντρυλλίων και θάμνων στο κοινό ενώ ακολούθησε πρόσφατα η δωρεά στο Τμήμα Δασών».

Σε δηλώσεις της η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε ότι «η συνεργασία με την KEAN είχε ως αποτέλεσμα την «Πράσινη» λεμονάδα, μια ενέργεια που μας έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να συμβάλουμε οικονομικά σε πρωτοβουλίες που βοηθούν το περιβάλλον αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε το ταξιδιωτικό κοινό και ευρύτερα την κοινωνία σε αυτά τα θέματα. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες και συμμάχους για την ενίσχυση των προσπάθειών που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίτευξη μιας πιο βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον αεροπορικής βιομηχανίας».

Ο Διευθυντής Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ευχαρίστησε θερμά την Hermes Airports για την προσφορά της, τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων δωρεών, και σημείωσε πως η χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και δη η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά προς την περαιτέρω ενίσχυση του υφιστάμενου συστήματος διαχείρισης δασικών πυρκαγιών που εφαρμόζει το Τμήμα Δασών.

Η αξιοποίηση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που παραχωρήθηκε στο Τμήμα Δασών από την Hermes Airports θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των μελών της Ομάδας Drones του Τμήματος, συμβάλλοντας έτσι, στη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.

Ο κ. Αλεξάνδρου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στις δασικές πυρκαγιές και είπε πως «το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του ήπιου χειμώνα που είχαμε. Σε περίπτωση πυρκαγιάς το έργο πυρόσβεσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο εάν δεν κατασβεστεί στα αρχικά στάδια», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι «με το φετινό μας σύνθημα ‘Μόνο με συνείδηση ευθύνης’ θέλουμε να τονίσουμε ότι χρειαζόμαστε το σύνολο της κοινωνίας και πως μόνο με την επίδειξη ευθύνης και μάλιστα στην πράξη, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε το κοινό, πρώτα απ’ όλα, να μη γίνει πρόξενο πυρκαγιάς, είτε να μας βοηθήσει με διάφορους άλλους τρόπους».

Θέλουμε, συνέχισε ο κ. Αλεξάνδρου, «οι ανεγκέφαλοι να σταματήσουν να θέτουν πυρκαγιές εκ προθέσεως. Όσο για τη δική μας ευθύνη» είπε «διαβεβαιώνουμε κατηγορηματικά ότι θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεων μας και ότι στις όποιες ελλείψεις θα προτάξουμε την αυταπάρνηση μας στην εκτέλεση του καθήκοντος την οποία αντλούμε από την αγάπη μας για τα δάση».

Εξάλλου η Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ, σε δηλώσεις της, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «η δωρεά εκπαιδευτικού drone στο Τμήμα Δασών από την Hermes Airports αποτελεί συνέχεια του project ‘The Green Lemonade’ που είχαμε τρέξει μαζί τον περασμένο Αύγουστο με την παραγωγή σπιτική λεμονάδας από την ΚΕΑΝ και διάθεση των εσόδων για περιβαλλοντικούς σκοπούς. Η φύση είναι το ‘σπίτι’ της ΚΕΑΝ, ο βασικός τροφοδότης και η καρδιά της εταιρείας συνεπώς η προστασία της είναι για μας ζωτικής σημασίας», ανέφερε.

Γι’αυτό, σημείωσε, «και στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας στηρίζουμε διαχρονικά πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην προστασία του περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το The Green  Lemonade Project αποτελεί μια κοινή εκστρατεία με την ΚΕΑΝ, με τη στήριξη της Cyprus Airports F&B και της εταιρείας ICTS Cyprus».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »