Breaking News

Κυριάκος Χρυσοχός: Στόχος η ανάπτυξη πρωτοποριακών έργων


Φιλοσοφία της Cyfield η προσφορά ολοκληρωμένης πρότασης για όλες τις ανάγκες του αγοραστή

Με γνώμονα τη σταθερή, οικονομικά βιώσιμη και συνετή ανάπτυξη που εδράζεται σε διαχρονικές αξίες και συνειδητές στρατηγικές κινήσεις, ο όμιλος Cyfield από το 1990 επέκτεινε τις δραστηριότητες του πέραν του τομέα ανάπτυξη γης, στους τομείς της οικοδομικής βιομηχανίας, την παραγωγή, διάθεση και εμπορία εξειδικευμένων δομικών υλικών, καθώς και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα και από το 2014 σε Αίγυπτο και Ομάν. Πρωταρχικός στόχος και φιλοσοφία του Ομίλου, η ανάπτυξη πρωτοποριακών έργων και η προσφορά ολοκληρωμένων προτάσεων που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου Κύπριου αγοραστή.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o ιδρυτής της Cyfield Κυριάκος Χρυσοχός αναφέρθηκε στις σταθερές αξίες του Ομίλου, στις προκλήσεις στον κλάδο και πως η Cyfield τις αντιμετωπίζει, στις δραστηριότητες εκ των συνόρων, στα μελλοντικά σχέδια και στα αναπτυξιακά έργα που έχουν ολοκληρωθεί και τροχοδρομούνται. Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχός περιέγραψε σε λεπτομέρεια το πρωτοποριακό, όπως το χαρακτηρίζει, πολυώροφο κτίριο με διαμερίσματα «νέας γενιάς» στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά κατοικίας στην Κύπρο, θα φέρει ζωή πίσω στο κέντρο της πόλης και θα αναβαθμίσει γενικότερα την περιοχή.

Πότε ιδρύθηκε η Cyfield; Ποιοι είναι οι κύριοι τομείς δραστηριοτήτων της; Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείται; Ποιοι είναι οι κύριοι σταθμοί που εσείς θα υπογραμμίζατε σε ό,τι αφορά την πορεία ανάπτυξης του Ομίλου και εδραίωσης του στον κλάδο του; 
Ο Όμιλος Εταιρειών Cyfield  ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 1990 με την ίδρυση της Cyfield Development Company Ltd.  Έκτοτε έχει μετεξελιχθεί σε ένα μεγάλο Όμιλο Εταιρειών που δραστηριοποιείται όχι μόνο στην ανάπτυξη γης αλλά και σε άλλους τομείς της οικοδομικής βιομηχανίας όπως την εκτέλεση δημόσιων και ιδιωτικών τεχνικών έργων, την παραγωγή, διάθεση και εμπορία εξειδικευμένων δομικών υλικών, και πρόσφατα παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.  Οι δραστηριότητες του δεν περιορίζονται στα γεωγραφικά όρια της Κύπρου. Τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα ενώ από το 2014 έχει επεκταθεί στην Αίγυπτο και το Ομάν.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ο Όμιλος στην μέχρι τώρα πορεία του και ποιες οι στρατηγικές που υιοθετήθηκαν για να καμφθούν οι εν λόγω προκλήσεις;
Προκλήσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πολλές. Από μέρους του Ομίλου, μετά την προσεκτική εκτίμηση των επιχειρηματικών κινδύνων, το κύριο χαρακτηριστικό της αντιμετώπισης όλων των προκλήσεων είναι η σταθερή, οικονομικά βιώσιμη και συνετή ανάπτυξη που βασίζεται πάνω σε διαχρονικές αξίες  και συνειδητές στρατηγικές κινήσεις. Η πρόσφατη χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική κρίση του 2013 έπληξε περισσότερο τις εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα. Ο Όμιλος Εταιρειών Cyfield αν και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα αυτό έχει καταφέρει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να βρίσκεται σήμερα σε δυνατή και  προνομιούχα θέση.

Οι στρατηγικές διαχρονικά κινήσεις της διοίκησης του Ομίλου συνέβαλαν στο να βγει ακόμα πιο δυνατός μέσα από την οικονομική ύφεση, ακολουθώντας πάντοτε σταθερές αρχές και αξίες έχοντας θέσει τις σωστές βάσεις πριν ακόμα επέλθει η κρίση:

•    Στρατηγική κεφαλαιουχικής επάρκειας   και σωστής σχέσης κεφαλαίου / δανεισμού διατήρησε τη σταθερή σχέση εμπιστοσύνης με τα χρηματοδοτικά ιδρύματα και βοήθησε στο να διαχειριστεί με ευχέρεια την αστάθεια του τραπεζικού συστήματος και τα οικονομικά πλήγματα.

•    Προσεκτικές κινήσεις στην μείωση του λειτουργικού κόστους σε όλα τα επίπεδα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Σωστή τιμολογιακή πολιτική στις εργασίες και στα προϊόντα του Ομίλου που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απορρόφηση τους από την αγορά.

•    Άριστη γνώση του αντικειμένου και της αγοράς και συνετές αποφάσεις σε ότι αφορά την ανάπτυξη ακινήτων σε εξαιρετικές περιοχές, με διαχρονική ζήτηση  οι οποίες δεν επηρεάζονται από εποχιακές διακυμάνσεις.

•    Έγκαιρη και συνεπής έκδοση τίτλων για όλα τα ακίνητα τα οποία αναπτύσσει που καθιέρωσε την εταιρεία ως μια από τις πιο αξιόπιστες στον τομέα της.

•    Δημιουργία δικτύου πωλήσεων ακινήτων και επενδυτικών προτάσεων σε ξένες αγορές και επέκταση σε νέες χώρες που έδειξαν εμπιστοσύνη στην πολυετή εμπειρία του Ομίλου στην εκτέλεση δημόσιων τεχνικών έργων, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και το Ομάν.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης του Ομίλου που κατά την άποψη σας εδραίωσαν τον Όμιλο σε Κύπρο και εξωτερικό; 
Το κάθε έργο είναι σημαντικό αφού αποτελεί μικρό ή μεγάλο λιθαράκι στην πορεία του Ομίλου. Ακόμα και μέσα στην πρόσφατη κρίση ο Όμιλος έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σειρά από ποιοτικά ιδιωτικά και δημόσια έργα.

Από τα πιο πρόσφατα έργα ξεχωρίζουμε την ολοκλήρωση της Λεωφόρου Πιαλέ Πασά στην Λάρνακα, ένα έργο που συνέβαλε σημαντικά στην αναβάθμιση της πόλης του Ζήνωνα. Στον τομέα της ενέργειας υλοποιήσαμε ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο ήδη άρχισε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ολοκλήρωση του καινούργιου κτιρίου των κεντρικών γραφείων της PWC στην Λευκωσία και ενός μοντέρνου γραφειακού συγκροτήματος στην Αθήνα αποτελούν σημεία αναφοράς στις περιοχές που βρίσκονται.

Στα πρόσφατα οικιστικά έργα που έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά βρίσκονται μια όμορφη πολυκατοικία στην παραλία Μακένζυ στην Λάρνακα και μια άλλη στην Δασούπολη στην Λευκωσία. Συνεχίζεται επίσης η ανάπτυξη του οικιστικού έργου Λίμνη με κατοικίες πλησίον του γραμμικού πάρκου του Πεδιαίου και της Λίμνης Μαγγλή καθώς και άλλα έργα με κατοικίες σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας. Επίσης σχεδιάζουμε ένα συγκρότημα κατοικιών στην αναπτυσσόμενη περιοχή του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

 

 

Φωτογραφίες από 17-όροφο arc-ship κτίριο στη Λεμεσό

Ποια είναι τα μελλοντικά αναπτυξιακά έργα του Ομίλου σε Κύπρο και εξωτερικό;
Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πορεία ο Όμιλος διαφοροποιεί τις προτάσεις του, έχοντας μέσα από έρευνα εντοπίσει την ανάγκη του καινούργιου αγοραστή ακινήτων για πιο προοδευτικά ακίνητα και έχει ήδη εντάξει στην αγορά νέα έργα στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

•    Στη Λευκωσία ανεγείρονται τρία καινούργια έργα, μια μικρή πολυκατοικία στην Ακρόπολη, μια δεύτερη απέναντι από το Άλσος της Ακαδημίας και ένα κλειστό  συγκρότημα σε λόφο στην Αγλαντζιά, περιτριγυρισμένο από πεύκα με ωραία θέα και μηδενική ενεργειακή επιβάρυνση.

•    Στην παραλία της Λάρνακας  στην Λεωφόρο Πιαλέ Πασά, πολυόροφο κτίριο με διαμερίσματα πολυτελείας κοντά στο Μακένζυ όλα με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.

•    Στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού, το μοναδικό 17-όροφο arc-ship που με την εξαίρετη αρχιτεκτονική του προσέγγιση και την αναβαθμισμένη τεχνολογία θα είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή,  και το οποίο έχει ήδη προσελκύσει πολύ ενδιαφέρον.

Εκτός από τα νέα έργα που αναφέρονται πιο πάνω έχουμε σχεδιάσει στην Αθήνα, στην καλύτερη περιοχή της Γλυφάδας, ένα οικιστικό έργο με διαμερίσματα ψηλής αισθητικής, με ιδιόκτητη πισίνα, κήπο και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Θα θέλαμε να μας δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα προγραμματισμένα αναπτυξιακά έργα στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο έργο στη λεωφόρο Μακαρίου. Σε ποια κατηγορία καταναλωτών θα απευθύνεται; Υπάρχουν βλέψεις για συμμετοχή στο έργο και ξένων επενδυτών ή προπώληση;
Ένας από τους διαχρονικούς στόχους του Ομίλου είναι η ανάπτυξη πρωτοποριακών έργων που να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν επιπρόσθετη αξία όχι μόνο στους ενοίκους τους αλλά και στην πόλη και το περιβάλλον γενικότερα.

Στην Λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία βρισκόμαστε στα τελικά στάδια του σχεδιασμού ενός πρωτοποριακού πολυώροφου κτιρίου με διαμερίσματα «νέας γενιάς» που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά κατοικίας στην Κύπρο, θα φέρει ζωή πίσω στο κέντρο της πόλης και θα αναβαθμίσει γενικά την περιοχή.

Το κτίριο αυτό, ύψους περίπου 30 ορόφων, θα διαθέτει 72 διαμερίσματα διαφόρων μεγεθών με δυνατότητα ενοποίησης, θυρωρό, γυμναστήριο, πισίνα, νηπιαγωγείο, εστιατόρια στον τελευταίο όροφο και στο ισόγειο, καταστήματα και υπόγειο χώρο στάθμευσης. Όλα τα διαμερίσματα θα διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και θα έχουν προδιαγραφές που σήμερα έχουν μόνο τα καινούργια κτίρια στο εξωτερικό. Το κτίριο θα είναι ενεργειακής κλάσης Α και θα προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης σε όλους τους ενοίκους.

Η εταιρεία μας πάντοτε ήταν προσηλωμένη στις ανάγκες του Κύπριου καταναλωτή και όλα τα κτίρια της απευθύνονται πρώτα στους Κύπριους. Έτσι και το κτίριο στην Μακαρίου θα είναι ένα ζωντανό κτίριο που θα κατοικείται κυρίως από Κύπριους που θέλουν να έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και να απολαμβάνουν τα οφέλη που τους προσφέρει ένα άνετο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης με θέα όλη την Κύπρο από τα μπαλκόνια του.

Ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι του Ομίλου;
Συνεχίζουμε και εξελίσσουμε την «νέα γενιά οικιστικών κτιρίων» η φιλοσοφία της οποίας βασίζεται στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης πρότασης που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του σύγχρονου Κύπριου αγοραστή: Σωστά σχεδιασμένα κτίρια αναβαθμισμένης αισθητικής, με χαμηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση,  με «έξυπνη» τεχνολογία, ασφάλεια, λειτουργικότητα, διαχείριση, ωραία θέα που να προσφέρουν αξία στην επένδυση και στην περιοχή. Πάντα βέβαια με σίγουρους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ενδοεταιρικά, η περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ευρωστίας του Ομίλου ώστε να είναι πάντα ακόμα πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει προκλήσεις.

Η εδραίωση του Ομίλου στην Αίγυπτο, ένα νέο έργο στην Ελλάδα, και η επέκταση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Τέλος, η συνέχιση της κοινωνικής δράσης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του που προωθεί κοινωφελή έργα, επιβραβεύει φοιτητές και γενικά παραμένει δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Facts & Figures 
Ιδρύθηκε το 1990. Αποτελείται από 20 και πλέον εταιρείες και εργοδοτεί 300 περίπου άτομα στην Κύπρο, Ελλάδα, Αίγυπτο και Ομάν. Επικεφαλής του Ομίλου είναι ο ιδρυτής του Κυριάκος Χρυσοχός υπό την στρατηγική καθοδήγηση του οποίου συνεχίζει την πορεία του προς το μέλλον.

inbusinessnov2016



Κύριες Ειδήσεις





Translate »