ΚΥΠΕ: Δύο SMS, κέρφιου στις 11 κι επισκέψεις μέχρι δέκα ατόμων σε σπίτια


Σημαντικές χαλαρώσεις, για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο, αποφασίζει αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι προτάσεις που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» αφορούν στην κυκλοφορία, η οποία θα επιτρέπεται πλέον μέχρι τις 11 το βράδυ, στο άνοιγμα χώρων εστίασης και καφετεριών, καθώς και στην επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους.

Οι νέες χαλαρώσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου, με τις προτάσεις που «κλείδωσαν» να οδηγούνται αύριο προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Εξάλλου, αύριο μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου θα ανακοινωθούν στους πολίτες οι τελικές αποφάσεις.

 

Δύο παραμένουν τα sms

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των μηνυμάτων sms που δικαιούνται να αποστείλουν για έγκριση διακίνησης οι πολίτες, παραμένουν δύο και δεν αναμένεται να αρθούν πριν από το τέλος Μαρτίου.

 

Συναθροίσεις σε σπίτια

Σε σχέση με τις συναθροίσεις σε σπίτια, το επικρατέστερο σενάριο είναι όπως από τις 16 Μαρτίου θα επιτραπούν οι συναθροίσεις μέχρι τα δέκα άτομα.

 

Άγνωστο πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία

Σε σχέση με το άνοιγμα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας παραμένει για την ώρα άγνωστο πότε θα γίνει.

Ωστόσο, απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και η λήψη περαιτέρω αποφάσεων.

 

Αύριο η ολοκλήρωση του πρωτοκόλλου για λειτουργία  χώρων εστίασης

Όπως πληροφορείται, εξάλλου, το ΚΥΠΕ το πρωτόκολλο που θα διέπει τη λειτουργία των χώρων εστίασης δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα, ενώ αναμένεται ότι η ολοκλήρωσή του θα γίνει οριστικά αύριο Τετάρτη.

Το πρωτόκολλο θα αφορά, μεταξύ άλλων, τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να εξυπηρετείται στους χώρους εστίασης.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, στην παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, με στόχο την εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »