Breaking News

Κομμωτήρια και κουρεία ανοιχτά και τις Κυριακές για ένα μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)


Πηγή από: alphanews.live

Με τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας και ασφάλειας τόσο για τους επαγγελματίες οσο και για τους πολίτες, επαναλειτουργούν την Πέμπτη 21 Μαϊου 2020 κομμωτήρια και κουρεία, μετά από δύο μήνες αναστολής εργασιών λόγω των απαγορευτικών διαταγμάτων για αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κουρέων και Κομμωτών Σταύρος Δημητρίου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι οι επαγγελματίες άρχισαν να εξοπλίζονται με τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, παρά το δυσβάστακτο κόστος που καλούνται να καταβάλουν αφού έχουν να εργαστούν εδώ και δύο μήνες. Διευκρίνησε ότι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες από τις πρώτες ημέρες και συνέστησε υπομονή για το κλείσιμο ραντεβού. Για τον επόμενο μήνα όπως είπε, κουρείς και κομμωτές θα έχουν το δικαίωμα εργασίας και τις Κυριακές, ως ένα μέτρο εξυπηρέτησης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

“Το 90 τοις εκατό των μέτρων εφαρμόζονταν ήδη λόγω των αυστηρών υγεινομικών κανόνων και γι αυτό δεν  υπήρξε κάποιο κρούσμα στα κομμωτήρια ή στα κουρεία”

Ο κύριος Δημητρίου διευκρίνησε ότι παρά το γεγονός ότι η 21η Μαιου είναι Πεμπτη, τα κουρεία και τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομιικών Υπηρεσιών Ηρόδοτος Ηροδότου, εξηγησε ότι το πρωτόκολλο επαναλειτουργίας κομμωτηρίων και κουρείων αφορά στην εφαρμογή οδηγιών χωριτικότητας των υποστατικών, κανόνων καθαρισμού και υγιεινής και θερμομέτρησης του προσωπικού και των πελατών.

“Τα απολυμαντικά πρέπει να βρίσκονται σε περίοπτη θέση για να τα χρησιμοποιεί προσωπικό και πελάτες και πρέπει οι πετσέτες να είναι μιας χρήσης. Εκεί που δεν είναι δυνατό, πλύσιμο στους ενενήντα βαθμούς Κελσίου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από τους εργαζόμενους και συνίσταται για τους πελάτες, αποστείρωση εργαλίων και εξοπλισμού”



Κύριες Ειδήσεις





Translate »