Breaking News

Καταδίκη δύο εταιρειών για θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας


Στο σκαμνί βρέθηκαν δύο εταιρείες σε σχέση με αδικήματα τα οποία είχαν προκύψει από δύο διαφορετικά εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων το πρώτο ήταν θανατηφόρο και τα οποία συνέβησαν στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας στις 10.12.2012 και 17.12.2012 αντιστοίχως.

 

 

Σε θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών του παλιού Αεροδρομίου Λάρνακας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 63χρονος από τη Λάρνακα.

Από τις εξετάσεις διαφάνηκε ότι ο 63χρονος, ενώ οδηγούσε όχημα εφοδιασμού νερού (βυτιοφόρο), προσέκρουσε σε μικρό σταθμευμένο αεροπλάνο.

Από το δυστύχημα, ο 63χρονος εγκλωβίστηκε στο όχημά και απεγκλωβίστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση, υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι δύο εταιρείες που κατηγορούνταν για τα εργατικά ατυχήματα, κρίθηκαν ένοχες σε αριθμό κατηγοριών και το Δικαστήριο επέβαλε στη μια εταιρεία διάφορες χρηματικές ποινές ύψους €1.250 και €1.500, ενώ στην άλλη εταιρεία επιβλήθηκαν επίσης διάφορες ποινές προστίμου με ανώτατη ποινή αυτής των €5.000.

Πρόθεση των δικηγόρων των εταιρειών ήταν να ασκήσουν έφεση τόσο για την καταδίκη, όσο και για την ποινή, ωστόσο οι συνήγοροι θεώρησαν ότι η προθεσμία για την υποβολή έφεσης ήταν 14 ημέρες από την καταδίκη ή την ποινή, αντί 10 ημέρες όπως προνοείται από τη σχετική νομοθεσία.

Ως εκ τούτου, οι δικηγόροι προσέφυγαν στο Ανώτατο ζητώντας παράταση χρόνου να ασκήσουν έφεση, αίτημα όμως το οποίο απορρίφθηκε, με το Δικαστήριο να τονίζει ότι «η λανθασμένη αντίληψη των δικηγόρων της αιτήτριας δεν αποτελεί βάσιμο λόγο για έγκριση της αίτησης. Το γεγονός ότι η υπόθεση ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου αφορούσε σε παράβαση Κανονισμών ασφάλειας και υγείας, με το Δικαστήριο να είχε εκδώσει απόφαση εκτεινόμενη σε 80 σελίδες, έπρεπε να οδηγούσε του δικηγόρους να ήταν πιο προσεκτικοί. Το αποτέλεσμα της καταδίκης ήταν ένα σχετικά μικρό πρόστιμο και αυτό δεν μπορεί παρά να έχει τη δική του σημασία στο συνυπολογισμό των παραμέτρων χορήγησης ή μη, άδειας».

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »