Κατά λάθος ανεστάλησαν όλες οι διώξεις κατά του Ορφανίδη


«Κατά λάθος» ανεστάλησαν όλες οι ιδιωτικές ποινικές διώξεις κατά του επιχειρηματία Χρίστου Οεφανίδη, αναφορικά με την υπόθεση ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της StockWatch, σήμερα ο ίδιος ανέστειλε της διώξεις σε επτά υποθέσεις, ενώ τόνισε ότι την αναστολή ζήτησε το δικηγορικό γραφείο της εταιρείας Technoplastics Ltd, που κατηγορεί τον κ. Ορφανίδη για τις ακάλυπτες επιταγές. Τόνισε, δε, ότι το δικηγορικό γραφείο Δ.Π. Λιβέρας & Σία ΔΕΠΕ, που εκπροσωπεί την εταιρεία Technoplastics Ltd κατά του κ. Ορφανίδη, είχε προσφύγει στον ίδιο ώστε να διατάξει την αναστολή των επτά ποινικών υποθέσεων από τις οκτώ, ώστε η υπόθεση να περιοριστεί σε μία συγκεντρωτική.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή, το αίτημα κατατέθηκε για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την επιτάχυνση της εκδίκασης. Μετά από σχετική εξέταση, ο Γενικός Εισαγγελέας ενέκρινε την αναστολή.

«Όπως, όμως, αποκαλύφθηκε αργότερα, το αρχείο ποινικών υποθέσεων της Νομικής Υπηρεσίας, εκ παραδρομής, στο σχετικό έντυπο αναστολής ποινικής δίωξης και στην επιστολή προς το ενδιαφερόμενο δικηγορικό γραφείο, περιέλαβε και τις οκτώ υποθέσεις», εξήγησε ο κ. Κληρίδης.

Πηγή: www.sigmalive.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »