Ιστορική ημέρα η χθεσινή για την πόλη μας καθώς μετά από δεκαετίες άνοιξε για το κοινό η περιοχή μαρίνας


Iστορική ήταν η χθεσινη ημέρα για την πόλη μας καθώς μετά από δεκαετίες άνοιξε προς το κοινό η μαρίνα Λάρνακας.

Το άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Παρέλασης στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) και αρεκτοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να περάσουν για πρώτη φορά την είσοδο και να περάσουν το χρόνο τους στο χώρο της μαρίνας.

Σήμερα  Σάββατο 29 του μήνα από τις 12:00 μέχρι τις 6:00 μ.μ. θα εμφανιστούν με το «Μουσικό Ταξίδι» τους οι Γιώργος Γρηγορίου (Κινέζος), Άριστος Χριστοδούλου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Μύρος Ευαγγελίδης, Παναγιώτης Τσαππής και Λούκας Κερκύρας. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ο DJ Pietro. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και στις 2 μουσικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια των ενεργειών ανοίγματος για το κοινό οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως έχει διαμορφωθεί η Μαρίνα μετά την 1η Απριλίου 2022, ημερομηνία ενεργοποίησης της συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Kition Ocean Holdings για το Έργο Ανάπλασης της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας.

Υπενθυμίζεται πως στη μαρίνα Λάρνακας  λειτουργεί ελληνικού ύφους μοντέρνα ψαροταβέρνα (Το Αγκίστρι) με θέα τα σκάφη της μαρίνας, καντίνα με street food και σνακ, μικρός παιδότοπος/λούνα παρκ, γραφεία υπηρεσιών, πώλησης σκαφών και ειδών θαλάσσης.

Επιπρόσθετα από αυτά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο λειτουργεί αγορά που θα φέρει το όνομα Μαρίνα Μάρκετ. Η Μαρίνα Μάρκετ θα φιλοξενεί μόνιμα 9 σπιτάκια με ντόπιες επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προϊόντα, είδη φαγητού και ποτού ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως Χριστούγεννα, Φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις θα φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες.

Η Μαρίνα Λάρνακας θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στους χώρους της μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα.

Παράλληλα η Μαρίνα θα διαθέτει 150 θέσεις στάθμευσης που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί τη Μαρίνα ή γενικότερα το παραλιακό μέτωπο της Λεωφόρου Αθηνών. Η Μαρίνα θα προσφέρει δωρεάν τη στάθμευση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο στάθμευσης για τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν 3 εισόδους για να εισέρχονται και να εξέρχονται στους χώρους της Μαρίνας, 2 από την πλευρά της Λεωφόρου Αθηνών για αυτοκίνητα και πεζούς και 1 από την πλευρά του Επαρχιακού Γραφείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων Λάρνακας για αυτοκίνητα.

Όλες οι πληροφορίες για το άνοιγμα της Μαρίνας Λάρνακας και γενικά τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες της περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της Μαρίνας Λάρνακας (www.larnaca-marina.com.cy) καθώς και στις σελίδες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »