Η startup χρόνια δεν κοιτά!


Ιδρυτές εταιρείας με ηλικίες άνω των 75 ετών

Θα μπορούσε να μπει στο ρεκόρ Γκίνες ως η startup με τους γηραιότερους ιδρυτές, αφού ο μικρότερος εξ αυτών είναι μόλις… 75 ετών. Πρόκειται για την Infosci, μια εταιρεία τεχνολογίας που ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικού για την προστασία των υπολογιστών από τους χάκερς.

Στα χαρτιά η Infosci μοιάζει με κάθε άλλη νεοφυή επιχείρηση οι ιδρυτές της οποίας αναζητούν επιχειρηματικά επενδυτικά κεφάλαια. Η συγκεκριμένη έχει δημιουργηθεί από έναν κύριο που παράτησε το σχολείο νωρίς, έναν πρώην εργαζόμενο στη CIA και έναν πεπειραμένο πωλητή startup που υποστηρίζουν ότι έχουν τον τρόπο να μας προστατεύουν από έναν βασικό τύπο κυβερνοεπιθέσεων. Όλοι τους είναι απο 75 έως 80 ετών.

«Αν ήμαστε 40 ετών θα βγαίναμε έξω, θα συγκεντρώναμε κανά δυο εκατομμύρια, θα φτιάχναμε την εταιρεία μας», αναφέρει ο John Ellingson, ο πωλητής startup. «Αφού ο μικρότερος από εμάς είναι 75 έπρεπε να βρούμε ένα διαφορετικό σχέδιο κρούσης».

Ποιοι είναι όμως οι ιδρυτές; Ο John Kittelberger, ετών 75, που άφησε το σχολείο όταν πήγαινε ακόμα Γυμνάσιο.

Πρώην επιχειρηματίας είχε μια επιχείρηση με υδραυλικά στα περίχωρα της Ουάσινγκτον. Ο 80χρονος D.C. Phil Dean ήταν επί 30 χρόνια στη CIA και ένας από τα πρώτα μέλη της υπηρεσίας στο Κέντρο Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας. Ο 75χρονος Ellingson είναι δικηγόρος με ειδικότητα στις πλαστοπροσωπίες. Πριν δυο δεκαετίες είχε γίνει γνωστός  για ένα σύστημα ανίχνευσης απάτης που είχε εφεύρει.

«Αυτοαποκαλούμαστε ο υδραυλικός, ο κατάσκοπος και ο σπασίκλας», αναφέρει ο Ellingson.

Οι ιδρυτές της Infosci εργάζονται σε ένα σχέδιο λογισμικού που υποστηρίζουν ότι προστατεύει από χακαρίσματα, όπως αυτό που συνέβη στο Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ το 2014. Από την επίθεση αυτή είχαν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα  22,1 εκατ. Αμερικανών, μεταξύ αυτών και οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης. Ο Ellingson λέει ότι αυτός και ο Dean ήταν μεταξύ εκείνων από τους οποίους είχαν κλέψει προσωπικά δεδομένα.

Αυτό που είχε κάνει εκείνη την επίθεση τόσο αποτελεσματική ήταν ότι οι χάκερς εξαπάτησαν το δίκτυο και έγιναν αποδεκτοί ως έμπιστοι εργολάβοι χρησιμοποιώντας κοινούς μυστικούς κώδικες του είδους που συνήθως υποβιβάζουν τα πιο ασφαλή συστήματα. Επειδή αυτοί οι κώδικες συνήθως δεν αλλάζουν, οι χάκερς ήταν σε θέση να συνεχίζουν τις επιθέσεις για περισσότερο από ένα χρόνο. Η Infosci έχει σχεδιάσει λογισμικό ασφαλείας που αλλάζει τέτοιους κωδικούς μέχρι και 1.000 φορές το δευτερόλεπτο, έτσι ώστε το σπάσιμο ενός δεδομένου κωδικού δεν θα προκαλεί και μεγάλο κακό.

Όπως λένε οι τρεις ιδρυτές αυτό που τους βοήθησε να μπουν πρώτοι – πρώτοι στη λίστα του γραφείου που δίνει τα εμπορικά σήματα και κατοχυρώνει τις πατέντες ήταν η.. ηλικία τους.

Προς το παρόν, η εταιρεία τρέχει με χρηματοδότηση 650.000 δολαρίων που προέρχονται από την οικογένεια, τους φίλους και την εταρεία ΙΤ Nuvitek LLC. Μια πρώιμη έκδοση του προϊόντος εκτελείται από την Amazon Web Services Inc. και η Infosci αναφέρει ότι είναι έτοιμη να αρχίσει να δίνει  άδεια χρήσης της τεχνολογίας.

Ωστόσο, οι τρεις ιδρυτές φιλοδοξούν  να προσελκύσει έναν αγοραστή, του βεληνεκούς της Dell Technologies ή της  Alphabet. Η ομάδα της Infosci προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ωστόσο δεν σημαίνει ότι προτίθεται να πουλήσει φθηνά. Όπως λέει ο Ellingson, κάτι έμαθε από την πώληση της τελευταίας του εφεύρεσης  αντί 2 εκατ. δολαρίων. «Δεν ήμασταν τόσο έξυπνοι τότε», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »