Breaking News

Η μετά Brexit εποχή για τους βρετανικούς αιθέρες


Οι διαβουλεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες θα συνεχιστούν τους επόμενους 18 μήνες

Tην στρατηγική της για την μετά Brexit εποχή στους… αιθέρες καλείται να καταστρώσει η Βρετανία την ώρα που πολλές αεροπορικές εταιρείες βλέπουν ως ελκυστικό το σενάριο να μεταφέρουν την έδρα τους.

Ηδη ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική στον τομέα των αερομεταφορών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από τις αποσκευές έως το περιβάλλον.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν τους επόμενους 18 μήνες. Οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια συγκαταλέγονται ήδη στους χαμένους του Brexit.

«Tο πρώτο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσεις είναι αν θα θωρακιστείς ή αν θα δημιουργήσεις μια πλήρη βάση εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράγμα που φυσικά ανεβάζει το κόστος. Η easyJet πιστεύουμε ότι θα πάει στην Αυστρία Άλλες αεροπορικές εταιρίες που εδρεύουν εδώ θα αντιμετωπίσουν το ίδιο δίλημμα» επισημαίνει ο αναλυτής Κεν Οντελούγκα.

Επί τάπητος θα τεθούν θέματα όπως η εξυπηρέτηση πελατών, η ασφάλεια και η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Μεταξύ των προτάσεων, το κοινό θα κληθεί να συζητήσει την ιδέα της διενέργειας ελέγχου εισιτηρίων αερολιμένων στα κέντρα των πόλεων και την καταβολή αποζημίωσης για ηχορύπανση που προκαλείται από τα αεροπλάνα.
Θα εξεταστεί επίσης ο τρόπος αξιοποίησης του υφιστάμενου δυναμικού στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.Η διαβούλευση άρχισε καθώς η κυβέρνηση ξεκίνησε μια επένδυση 1 δισεκατομμυρίων στερλιρών στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, το οποίο θα διπλασιάσει το μέγεθος του δεύτερου τερματικού του.

Η Βρετανία διαθέτει μετά τις ΗΠΑ την μεγαλύτερη αγορά αερομεταφορών και αεροδιαστημικής στον κόσμο που αποφέρει ετησίως 22 δισεκατομμύρια λίρες στην βρετανική οικονομία.

ΠΗΓΗ: euronews.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »