Η Βουλή βάζει τάξη στα “ενοχλητικά” διαφημιστικά φυλλάδια (ΒΙΝΤΕΟ)


Tο θέμα των “ενοχλητικών” διαφημιστικών φυλλαδίων άνοιξε η Βουλή με στόχο την νομοθετική ρύθμιση.

 

Καλεσμένος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου εξήγησε τι ισχύει σε άλλες χώρες με τις εταιρίες που διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει κώδικας συμπεριφοράς.

“Το ερώτημα είναι τι θα θέλαμε να έχουμε για να λειτουργεί. Θέλουμε να έχει το δικαίωμα ο ιδιοκτήτης του γραμματοκιβωτίου να έχει μια σήμανση που να λέει όχι στα διαφημιστικά.  Σε ορισμένες χώρες υπάρχει η χαλάρωση μόνο από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το δεύτερο είναι όταν αρχίσεις να έχεις μια απαγόρευση, και υπάρχει σε νόμο θα πρέπει να έχεις ένα σύστημα για να εξετάζει τα κακόβουλα διαφημιστικά. Αυτά μπορεί να τα έβαλε μια εταιρεία η οποία δεν τήρησε τον κανόνα. Οπότε για να μπορείς να βρεις ποιος είναι ο υπεύθυνος, θα πρέπει ο κάθε διανομέας να έχει την άδειά του και να υπάρχει στο έντυπο”.

Το θέμα όπως ανέφερε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, συζητείται από το 2008 χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το θέμα όμως επανήλθε μετά από μια δεκαετία, αυτή τη φορά στη συζήτηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος την περασμένη Τετάρτη με τα μέλη της Επιτροπής να συμφωνούν πως χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί στη διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων. Ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε επίσης πως τα περισσότερα διαφημιστικά φυλλάδια καταλήγουν στα σκύβαλα ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που

Πρόταση νόμου για την ρύθμιση των διαφημιστικών φυλλαδίων κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου. Σύντομα θα τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος για έναρξη της κατ’ άρθρον συζήτηση επί του νομοσχεδίου.

Δείτε όσα ανέφερε ο κ. Θεοπέμπτου στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »