Breaking News

Η αναβάθμιση της λεωφόρου Φανερωμένης ας είναι η αρχή


Tου Μαρίνου Κυναιγείρου (InBusiness)
marinoskinaigirou

 

Επανειλημμένες φορές έχουμε τονίσει ότι είναι εκ των ουκ ανευ η προώθηση έργων στις πόλεις μας, ώστε να αλλάξει η όψη τους και να αποκτήσουν, επιτέλους, ένα ευρωπαϊκό προφίλ.

Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο, που θεωρούμε θετικότατη εξέλιξη τα όσα είδαμε να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για την προώθηση νέων μέτρων κυκλοφοριακής διαχείρισης στη λεωφόρο Φανερωμένης, στη Λάρνακα, που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Το έργο, το οποίο εγκρίθηκε από την Τεχνική Επιτροπή του Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων, χρηματοδοτείται από το κράτος.

Αφορά επιφανειακές εργασίες με μικρές κατασκευές, σήμανση, σηματοδότηση και ενίσχυση του οδικού φωτισμού και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει την όψη ολόκληρης της περιοχής Φανερωμένης.

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα που θα ολοκληρωθούν σε διάρκεια ενός μηνός, αφορούν το τμήμα του δρόμου μεταξύ των συμβολών της λεωφόρου Φανερωμένης με τη λεωφόρο Θεσσαλονίκης και με τη λεωφόρο Αρτέμιδος (δρόμος αεροδρομίου). Η ρύθμιση διαλαμβάνει τη μετατροπή του πιο πάνω τμήματος σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση), επιπρόσθετη κεντρική λωρίδα για τις δεξιόστροφες κινήσεις προς τις στάθμευσης οχημάτων εκατέρωθεν του δρόμου και την κατασκευή τεσσάρων διαβάσεων πεζών, εκ των οποίων οι δύο θα τοποθετηθούν σε κύρτωμα οδοστρώματος.

Εκτός από το γεγονός ότι θα αλλάξει η όψη της περιοχής, θεωρούμε εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στο συγκεκριμένο πολυσύχναστο δρόμο.

Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι τέτοιου είδους έργα, που μπορούν να περατωθούν σε ένα ή δύο μήνες, σίγουρα θα αναβαθμίσουν την πόλη μας και θα την κάνουν αγνώριστη.

Εκείνο που διαφαίνεται και μας χαροποιεί, είναι ότι η εκτέλεση αναπτυξιακών έργων, αργά αλλά σταθερά, αλλάζει προς το καλύτερο τα δεδομένα της πόλης του Ζήνωνα. Σίγουρα κοντά σε αυτά τα έργα, αν προσθέσουμε την αναβάθμιση της Πιαλέ Πασιά που, άλλαξε το παραλιακό μέτωπο της πόλης, καθώς και την επικείμενη απομάκρυνση των διυλιστηρίων, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι τα πράγματα στην πόλη μας αλλάζουν.

Και προς τον τομέα αυτό πρέπει να εργαστούν συντονισμένα τόσο το κράτος όσο και οι τοπικές αρχές.

Σίγουρα η εκτέλεση οποιουδήποτε έργου είναι σημαντική, όμως η Λάρνακα μας, πρώτιστα πρέπει να προωθήσει την εκτέλεση μεγαλύτερων έργων. Τέτοια έργα είναι η δημιουργία μαρίνας, όπως στη Λεμεσό, Αγία Νάπα και Πάφο και η εκτέλεση άλλων μεγάλων έργων, για παράδειγμα η ανέγερση πεντάστερων ξενοδοχείων.

Η Λάρνακα είναι η μοναδική πόλη της Κύρου με ένα και μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο.

Επιπρόσθετα, να δοθούν ελαφρύνσεις, χαλαρώσεις και άλλα κίνητρα στους επιχειρηματίες ώστε να διευκολυνθεί η εκτέλεση μεγάλων έργων στη Λάρνακα.

Από την άλλη, γάγγραινα για την πόλη αποτελούν τα διατηρητέα που είναι εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα.

Οι αρμόδιες αρχές, κρατικές και τοπικές, πρέπει να ασκήσουν πιέσεις στους ιδιοκτήτες των διατηρητέων ώστε να αναβαθμίσουν τα συγκεκριμένα ακίνητα και να πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για τους δημότες μας, ενώ παράλληλα δίνουν άσχημη εικόνα για την πόλη μας.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στην πλατεία του Αγίου Λαζάρου, όπου ένα αρχαίο μνημείο είναι ετοιμόρροπο και εγκαταλελειμμένο. Οι ξένοι επισκέπτες το βλέπουν και απορούν, γεγονός που δυσφημίζει τη Λάρνακα. Το κυριότερο είναι ότι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η ζωή των συμπολιτών μας.

Ειλικρινά διερωτώμαστε: Μήπως κρύβονται συμφέροντα και το συγκεκριμένο διατηρητέο παραμένει σ΄ αυτή την κατάσταση;

inbusinessnov2016



Κύριες Ειδήσεις





Translate »