Breaking News

Ζητούν να καταργηθεί η εργασία την Κυριακή στα εμπορικά καταστήματα


«Χτύπημα κάτω από τη μέση ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων»

Θέματα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων θέτουν εργαζόμενοι στον εμπορικό τομέα.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά και αφορούν εκατοντάδες εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θέλουν να εργάζονται την Κυριακή.

«Η πλειοψηφία των εργαζομένων ζητούν εργασία εντός των ρυθμισμένων ωραρίων και κατάργηση της Κυριακής», διευκρινίζει.

«Έχουμε θέσει πρόταση στον Υπουργό Εμπορίου με το θέμα των Κυριακών για να καταργηθεί, εκτός των αμιγώς τουριστικών περιοχών όπως ο Πρωταράς».

Άρχισαν οι εκπτώσεις 

Ερωτηθείς για την πορεία των εκπτώσεων εξηγεί ότι ανασταλτικό ρόλο αποτελούν οι δύο αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρσάρη, έχει ξεφτίσει το θέμα των ξεπουλημάτων, καθώς γίνονται ολόχρονα ξεπουλήματα, προσφορές και μειώσεις τιμών, με αποτέλεσμα να γεννούνται εύλογα υποψίες στους καταναλωτές για την εγκυρότητα των τιμών.

Γι’ αυτό το λόγο προτείνει να γίνονται ομαδικά ξεπουλήματα τέσσερις φορές τον χρόνο για να μπορεί να δει ο καταναλωτής τις τιμές και να προβεί σε αγορές.

«Χτύπημα κάτω από τη μέση»

Όπως αναφέρει, μεταξύ των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και των πολυκαταστημάτων και υπεραγορών, ο ανταγωνισμός είναι «χτύπημα κάτω από τη μέση», ενώ ο υγιής ανταγωνισμός αποτελεί ευθύνη της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτή.

«Οι συνθήκες αυτές δυσχεραίνουν την θέση των πολύ μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και η αγορά θα πρέπει να παρακολουθείται. Ο καθένας ανοίγει όποτε θέλει και πουλάει ό,τι θέλει, όπως είναι οι υπεραγορές σε αντίθεση με τους φούρνους», συμπληρώνει.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »