ΕΤΥΚ: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για εργαζόμενους Τρ.Κύπρου


Η ηγεσία της ΕΤΥΚ ενημερώνει τα μέλη της στην Τράπεζα Κύπρου ότι η έκφραση ανησυχίας για το μέλλον τους είναι λίγο υπερβολική και συνεπώς πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και αφοσιωμένοι στην εργασία τους ύστερα από τα τόσα πολλά, σημειώνει, που ακούγονται/γίνονται τις τελευταίες μέρες στο χώρο της Τράπεζας Κύπρου, που αφορούν γενικά την Διοίκηση της Τράπεζας.

 

Αναφέρει ότι δύο είναι οι σημαντικότερες αλλαγές που σημειώνονται σήμερα στην ηγεσία της Τράπεζας: η αλλαγή στην θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και η αντικατάσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Επίσης, τις τελευταίες μέρες, προσθέτει, υπήρξε μια τεράστια αλλαγή / βοήθεια για την Τράπεζα, που προήλθε από την αλλαγή της νομοθεσίας και ενίσχυσε την Κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας.

«Χωρίς την τονωτική ενίσχυση των κεφαλαίων που προήλθαν μέσα από την αλλαγή του νόμου, η Τράπεζα θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα», σημειώνει.

Όσον αφορά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν ήδη (Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Συμβούλου), η Οργάνωση ενημερώνει τα μέλη της ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αν υπάρξει ανάγκη δεν θα διστάσει να καταθέσει την άποψή της.

Αναφέρει ότι ο κ. J. Ackerman ανακοίνωσε ήδη την πρόθεσή του να αποχωρήσει και η ίδια η Τράπεζα ουσιαστικά ανακοίνωσε την αντικατάστασά του με τον κ. Τ. Αράπογλου.

Είναι γεγονός, σημειώνεται, ότι ο κ. J. Ackerman με την παρουσία και την προσωπικότητά του, την δεδομένη στιγμή (μετά την κρίση) συνέβαλε θετικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Τράπεζας Κύπρου, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί μετά την συγχώνευση με την Λαϊκή Τράπεζα, την κρίση, κούρεμα κ.τ.λ.

Ο αντικαταστάτης του κ. J. Ackerman, κ. Τ. Αράπογλου, διευκρινίζεται, είναι μια προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα και δικαιολογημένα χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης διεθνώς. Γνωρίζει άριστα την Ελλαδική και Κυπριακή πραγματικότητα και έχει το επιπλέον το πλεονέκτημα της γλώσσας.

Για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αναφέρεται, δημιουργείται ένα κενό μετά την ξαφνική ανακοίνωση του κ. J. Hourican ότι αποχωρεί από την Τράπεζα και θα εργοδοτηθεί αλλού, στο εξωτερικό. Εκ των πραγμάτων, σημειώνεται, πρέπει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει στην επιλογή του αντικαταστάτη του.

«Υπήρξε σημαντική η προσφορά του κ. J. Hourican στην ανάκαμψη της Τράπεζας, αλλά τα νέα δεδομένα είναι εκεί και το Συμβούλιο πρέπει να τα αντιμετωπίσει και να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάστασή του. Ελπίζουμε με την σοβαρότητα που το Διοικητικό Συμβούλιο αντιμετώπισε την επιλογή νέου Πρόεδρου, να λειτουργήσει και στην επιλογή του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου.

Τα δεδομένα σήμερα και οι ανάγκες δεν είναι τα ίδια όπως την εποχή που ανέλαβε τα ηνία ο κ.J. Hourican, αλλά οπωσδήποτε οι δυσκολίες και οι προκλήσεις είναι άμεσες και χρειάζονται άμεση / σωστή διαχείριση», προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »