Εστίαση: Στα πρόθυρα «νευρικής κρίσης» από πληροφορίες για νέο λουκέτο


Πηγή: philenews.com

Η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης είναι ήδη σε οριακά επίπεδα λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται τους τελευταίους μήνες για την αποτροπή διάδοσης της πανδημίας. Αν τώρα επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες ότι σήμερα θα αποφασισθεί και νέο λουκέτο την γιορτινή περίοδο στις καφετέριες, ενδεχομένως και σε άλλες επιχειρήσεις εστίασης, θα μιλάμε και επισήμως για καταστροφή.

Αυτό επισημαίνουν επιχειρηματίες του κλάδου οι οποίοι μιλώντας σήμερα στον «Φ» τονίζουν ότι τυχόν απόφαση του Υπουργικού το απόγευμα για κλείσιμο των καφετεριών την περίοδο αυτή, θα σημάνει απλώς, κατά την έκφραση τους, ότι πολλές από αυτές δεν θα ξανανοίξουν όποτε δοθεί το πράσινο φως για κάτι τέτοιο, ενώ και όσες άλλες επαναλειτουργήσουν θα το πράττουν ούσες σε οριακή κατάσταση πλέον καθημερινώς.

« Με την γιορτινή διάθεση να εισέρχεται σιγά σιγά στην καθημερινότητα μας και με τους φοιτητές να είναι όλοι πίσω στον τόπο μας», τόνισαν, « ένα νέο λουκέτο μετά από λίγες μόνο μέρες επαναλειτουργίας μετά την καραντίνα, στραγγαλίζουμε κάθε προοπτική ομαλοποίησης της αγοράς.  Η αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων για διασφάλιση της δημόσιας υγείας δεν αμφισβητείται βεβαίως, αλλά το θέμα της επικέντρωσης στις επιχειρήσεις εστίασης είναι πλέον ωρολογιακή βόμβα για χιλιάδες επιχειρήσεις».

Τα κέντρα αναψυχής της Πάφου, σύμφωνα με επιχειρηματίες του κλάδου, ήταν ήδη στον αναπνευστήρα από την αρχή της πανδημίας λόγω κυρίως της έλλειψης τουριστικού ρεύματος. Η αυστηροποίηση τώρα των μέτρων, τόνισαν, οδηγεί στο λουκέτο ένα ποσοστό της τάξης του 90% των 300 επιχειρήσεων του κλάδου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »