Breaking News

Εστίαση και καταστηματάρχες οι μεγάλοι χαμένοι


Οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης και αυτοί που δραστηριοποιούνται εντός του mall θεωρούνται οι μεγάλοι άτυχοι των φετινών εορτών. Εκπρόσωποί τους, μιλώντας χθες στον «Φ», επεσήμαναν ότι πρόκειται για τις δύο μοναδικές κατηγορίες επαγγελματιών που δεν μπόρεσαν να έχουν έστω και το παραμικρό κέρδος από τις τελευταίες χαλαρώσεις ή τροποποιήσεις των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης με τις οποίες άλλοι κλάδοι μπόρεσαν έστω και την υστάτη να αποκομίσουν ένα κάποιο κέρδος τις γιορτινές μέρες.

«Το τελευταίο τριήμερο πριν τα Χριστούγεννα», είπαν συγκεκριμένα, «παρά την κακή ψυχολογική κατάσταση του κόσμου λόγω της πανδημίας και παρά τους περιορισμούς που ίσχυσαν, πολλοί Παφίτες βγήκαν στην αγορά και στα καταστήματα, συντείνοντας να κινηθεί το παζάρι και μάλιστα τηρουμένων των αναλογιών πολύ καλύτερα από ό,τι όλοι αναμέναμε.

Δυστυχώς όμως, εν αντιθέσει με το λιανικό εμπόριο, καφετέριες και εστιατόρια, καθώς και τα καταστήματα εντός του mall, δεν μπόρεσαν να αποκομίσουν ούτε ψίχουλα της πρόσκαιρης αυτής εκτόξευσης της εμπορικής κίνησης».

Αντίστοιχη κατάσταση, αν δεν ληφθούν έκτακτες αποφάσεις, τόνισαν οι εκπρόσωποι των εν λόγω κλάδων, προφανώς θα ισχύσει και τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα το κλίμα να έχει βαρύνει ήδη σε μεγάλο βαθμό στον κλάδο της εστίασης και στους συγκεκριμένους καταστηματάρχες.

Εκπρόσωποι του κλάδου υποστήριξαν ότι ειδικά τα εστιατόρια δεν μπορούν επ’ ουδενί να θεωρηθούν ως χώροι επικίνδυνοι λόγω συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων.

«Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει σε ένα μπαρ, όπου όλοι κινούνται, ή σε ένα μουσικό κέντρο που ο κόσμος είναι συνηθισμένος να χορεύει, να πηγαινοέρχεται σε παρέες», είπαν. «Ειδικά όμως στα εστιατόρια, αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει καθόλου, αφού μετά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, όλοι οι πελάτες κάθονται στα τραπέζια τους στον αριθμό και με τις αποστάσεις που προνοούνται και φεύγουν από τον χώρο με την ολοκλήρωση του δείπνου τους.

Συνεπώς, είναι μια άσκοπη γενίκευση το να λέμε ότι όλα τα κέντρα αναψυχής είναι επίφοβα για μη τήρηση αποστάσεων και για διασπορά του ιού».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »