Επιθεωρήσεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και υποστατικά διανομής έτοιμων φαγητών


Ειδική εκστρατεία επιθεωρήσεων σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και υποστατικά διανομής έτοιμων φαγητών, θα διεξάγει κατά τον Σεπτέμβριο του 2022 το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η εκστρατεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Εργασίας, σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις κυριότερες αιτίες των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών που συμβαίνουν σε εργαζόμενους στις οικονομικές δραστηριότητες που εστιάζει η εκστρατεία.

«Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων στους τομείς αυτούς, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα εργατικά ατυχήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες και τα επικίνδυνα περιστατικά», προσθέτει.

Στόχος της εκστρατείας, όπως αναφέρει το Τμήμα Εργασίας, είναι η ενημέρωση των εμπλεκομένων για τις πρόνοιες της περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νομοθεσίας και ειδικότερα ο έλεγχος συμμόρφωσης με τις διατάξεις της για εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης των Κινδύνων, τον καθορισμό και την εφαρμογή, με βάση τη Γραπτή Εκτίμηση των Κινδύνων, μέτρων προστασίας και πρόληψης για τους κινδύνους που προέρχονται, ανάλογα με την περίπτωση, από τα αιχμηρά αντικείμενα, την πτώση στο ίδιο επίπεδο και την πτώση από ύψος, τις θερμές επιφάνειες, την ανατροπή ραφιών/πτώση αντικειμένων από αυτά, την προστασία από βιολογικούς κινδύνους (π.χ. COVID 19), τη διακίνηση με μοτοσικλέτες/ποδήλατα και την αποθήκευση και χρήση πετρελαιοειδών.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »