Breaking News

Επενδύσεις εκατομμυρίων στην ανατολική και δυτική Λάρνακα


Πηγή: stockwatch.com.cy

Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων αναμένεται ότι θα αλλάξουν ριζικά την όψη της ανατολικής και δυτικής Λάρνακας, χωρίς να αλλοιώνουν τον παραδοσιακό αστικό χαρακτήρα της, όπως δηλώνει ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ της πόλης.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε δηλώσεις στη StockWatch, παρατήρησε ότι η προοπτική ανάπτυξης είναι τεράστια γι’ αυτό ξένοι επενδυτές επιδιώκουν να ρίξουν άγκυρα στη Λάρνακα.

«Στην ανατολική Λάρνακα έκτασης πέραν των 3 χιλιόμετρων, αναμένεται ότι θα αναβιώσει καινούργια πόλη. Οι ιδιωτικές εταιρείες μετά την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων καυσίμων, γνωστοποίησαν τα master plans τους, αξίας μερικών εκατομμυρίων, ενώ ο δήμος προχωρεί τα έργα υποδομής με την ανάπλαση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και την ανάκτηση γης 60 μέτρων από τη θάλασσα», επισημαίνει.

Ο κ. Βύρας, είπε επίσης ότι στη δυτική Λάρνακα το πρόγραμμα βελτίωσης και αναπαλαίωσης των προσόψεων των κατοικιών επί της οδού Πιαλέ Πασιά θα αναδείξει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης.

Πρόσθεσε ότι παρά τις δυσκολίες που αναφύονται λόγω του ότι μεγάλη έκταση γης είναι τουρκοκυπριακή, σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά και το πάρκο των καλλιτεχνών Μεσόγειος.

Εξέφρασε τη σιγουριά ότι η δυτική Λάρνακα θα πάρει το μερίδιο που της αναλογεί από την ανάπτυξη της πόλης με τον οικοδομικό οργασμό που επικρατεί στα παράλια του Μακένζυ.

Σημείωσε ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τους ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει σύντομα την υλοποίηση της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης για τη δημιουργία της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης η οποία σε συνδυασμό με το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institute – CMMI) το οποίο λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, θα εντάξουν την πόλη του Ζήνωνα στο κέντρο θαλάσσιας ανάπτυξης της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, ενώπιον των δημοτικών αρχών εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις μερικών εκατομμυρίων για ξενοδοχεία, πολυκατοικίες και μεικτές αναπτύξεις από ντόπιους επιχειρηματίες και ξένους επενδυτές.

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »