Breaking News

Επεκτείνεται κι άλλο στην Κύπρο η Blue Air – Δηλώσεις Αντώνη Ορθοδόξου


Σύντομα ανακοινώνει νέους προορισμούς από Κύπρο 

Η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στην Κύπρο το 2008, όταν η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε ως αποκλειστικός αντιπρόσωπός της στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα κι έκτοτε τα δύο μέρη έχουν μιαν αξιοζήλευτη συνεργασία

Το άνοιγμα της επιχειρησιακής βάσης της αεροπορικής εταιρείας Blue Air έγινε στις 19/1/2015, με σκοπό να καλυφθεί το κενό που άφησαν πίσω οι Κυπριακές Αερογραμμές, κυρίως για τα δρομολόγια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Ο πυρήνας της συμφωνίας της ορίζει τακτικές πτήσεις από Βουκουρέστι – Λάρνακα – Βουκουρέστι, ενώ σήμερα επεκτάθηκε το πεδίο δράσης και σε άλλους προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά και το Τελ Αβίβ

Οι νέοι προορισμοί για το 2017 θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο και θα δοθούν στη δημοσιότητα, ενώ ήδη κάποιοι προορισμοί έχουν ανακοινωθεί και υπάρχουν στο σύστημα της αεροπορικής εταιρείας και αυτοί αφορούν το Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) και το Κλουζ (Ρουμανία)

Μετρώντας 21 χρόνια ζωής και δράσης στον χώρο του τουρισμού και των εκδρομών, προσφέροντας αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες, η Orthodoxou Travel & Tours Ltd συνεχώς επεκτείνεται. Το 2008 ιδρύθηκε η Orthodoxou Aviation Ltd και έκτοτε έχει συνάψει συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Blue Air και λειτουργεί ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο σε θέματα λειτουργίας, μάρκετινγκ και πωλήσεων. Μέσω αυτής της συμφωνίας η Blue Air, από το 2008 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κύπρο, πρόσφερε πολλά στον Κύπριο ταξιδιώτη και γι’ αυτό έχει αγκαλιαστεί απ’ όλους με ικανοποίηση, τόσο από το ταξιδιωτικό κοινό όσο και από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Για την Orthodoxou Travel & Tours Ltd και την Orthodoxou Aviation Ltd, καθώς και για τη συνεργασία με την Blue Air μιλά σήμερα στη «Σ» ο κ. Αντώνης Ορθοδόξου, Group Managing Director του ομίλου εταιρειών Orthodoxou.

– Θα ήθελα αρχικά να μας πείτε μερικά λόγια για όμιλο εταιρειών σας και ειδικότερα για την Orthodoxou Aviation Ltd. Ποια η σχέση της με τη Blue Air;

Το 1995 πρωτολειτούργησε η πρώτη μου εταιρεία, η Orthodoxou Travel & Tours Ltd, στο χωριό Ξυλοφάγου, προσφέροντας ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Ακολούθως το Συγκρότημα εμπλούτισε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του και πρόσφερε ασφαλιστικές υπηρεσίες το 2004, με την εταιρεία A. Orthodoxou & Son Insurance Agent & Sub Agent Ltd και υπηρεσίες εξεύρεσης εργατών και οικιακών βοηθών το 2005 με την εταιρεία Orthodoxou Employment Bureau Ltd. Η εταιρεία Orthodoxou Aviation Ltd ιδρύθηκε το 2008 και από την 1η Ιουνίου 2008 η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Blue Air και λειτουργεί ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο σε θέματα λειτουργίας, μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Με την είσοδο του 2012 η Orthodoxou Aviation προχώρησε σε μια νέα συνεργασία με την Ethiopian Airlines. Η συνεργασία άρχισε στις 27 Ιανουαρίου 2012, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, όπου η Οrthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε ως GSA της στην Κύπρο. Στη συνέχεια την 1η Μαρτίου 2012 διορίστηκε ως GSA της τσέχικης αερογραμμής χαμηλού κόστους SmartWings. Μέσα απ’ αυτή τη συνεργασία οι δυο εταιρείες προσδοκούν στο να προσφέρουν στον Κύπριο ταξιδιώτη ακόμη μια επιλογή για τα ταξίδια του στην κεντρική Ευρώπη και ειδικά στην Πράγα, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους Κυπρίους.

Το 2013 διορίζεται ως Γενικός Αντιπρόσωπος πωλήσεων της Gulf Air στην Κύπρο, εκτελώντας τη διαδρομή Λάρνακα – Μπαχρέιν, καθώς και άλλους προορισμούς. Το 2014 η Orthodoxou Aviation διορίζεται ως Γενικός Αντιπρόσωπος της Arkia Israeli Airlines στην Κύπρο, εκτελώντας τη διαδρομή Λάρνακα – Τελ-Αβίβ, καθώς επίσης και Γενικός Αντιπρόσωπος πωλήσεων της ιρανικής αερογραμμής Qeshm Air, πραγματοποιώντας πτήσεις Λάρνακα – Τεχεράνη. Mε βασικό συστατικό της λειτουργίας του ομίλου το ομαδικό πνεύμα και τις καλές εργασιακές σχέσεις, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ένα τεράστιο άλμα επιτυχίας και συνεχόμενης ανοδικής προόδου στα χρόνια της λειτουργίας του.

Όσον αφορά την Blue Air, είναι ρουμάνικη αεροπορική εταιρεία, με κεντρικά γραφεία στo Βουκουρέστι της Ρουμανίας και άρχισε τη λειτουργία της από το 2004. Από τον Μάιο του 2016, η Blue Air πετά σε 48 προορισμούς σε 12 ευρωπαϊκές χώρες. Στο στόλο της έχει 25 αεροσκάφη και αισιοδοξεί την περαιτέρω αύξηση αυτών.

Η Blue Air, από το 2008 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κύπρο, πρόσφερε πολλά στον Κύπριο ταξιδιώτη και γι’ αυτό έχει αγκαλιαστεί απ’ όλους με ικανοποίηση, τόσο από το ταξιδιωτικό κοινό, όσο και από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Η συνεργασία των δυο εταιρειών άρχισε με απευθείας πτήσεις Βουκουρέστι – Λάρνακα – Βουκουρέστι και σήμερα έχει επεκταθεί. Λόγω της συνεχούς επέκτασης της Blue Air καθώς και της εξασφάλισης περισσότερων αεροπορικών αντιπροσωπεύσεων από την Orthodoxou Aviation, η Orthodoxou Aviation έχει μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία. Τα νέα γραφεία είναι καινούργια, μεγαλύτερα και ευρύχωρα, ούτως ώστε να απασχολεί περισσότερο προσωπικό, έτοιμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Κύπριου ταξιδιώτη.

* Από πότε η εταιρεία ξεκίνησε πτήσεις από την Κύπρο και τι την οδήγησε να δημιουργήσει βάση στη χώρα μας;

Η αεροπορική εταιρεία Blue Air ξεκίνησε το 2008, όταν η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε ως αποκλειστικός αντιπρόσωπός της στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Πέραν αυτού, ενεργεί ως κέντρο εξυπηρέτησης της αεροπορικής εταιρείας και έχει εξειδικευτεί στη ναύλωση αεροσκαφών. Ο πυρήνας της συμφωνίας της ορίζει τακτικές πτήσεις από Βουκουρέστι – Λάρνακα – Βουκουρέστι, ενώ σήμερα έχουμε επεκτείνει το πεδίο δράσης μας και σε άλλους προορισμούς, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά και Τελ Αβίβ. Οι νέοι προορισμοί για το 2017 θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο και θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Ήδη κάποιοι προορισμοί έχουν ανακοινωθεί και υπάρχουν στο σύστημα της αεροπορικής εταιρείας και αυτοί αφορούν το Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) και το Κλουζ (Ρουμανία). Το άνοιγμα της επιχειρησιακής βάσης της αεροπορικής εταιρείας Blue Air έγινε στις 19/1/2015, με σκοπό να καλυφθεί το κενό που άφησαν πίσω οι Κυπριακές Αερογραμμές, κυρίως για τα δρομολόγια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στόχος της ήταν η επέκταση και περαιτέρω εδραίωση στην κυπριακή αγορά σε περισσότερους προορισμούς. Άρχισε με 10 εβδομαδιαίες πτήσεις για Αθήνα και 3-4 εβδομαδιαίες πτήσεις για Θεσσαλονίκη.

Οι υφιστάμενες πτήσεις που εκτελούνται από το 2008 για το Βουκουρέστι είναι για 4-5 περίπου φορές την εβδομάδα (αναλόγως περιόδου). Για το καλοκαίρι (Ιούλιο – Αύγουστο) είχαμε ναυλώσει αεροσκάφη για Μιλάνο, για τα ελληνικά νησιά, Σκίαθο, Χανιά, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Ζάκυνθο, Ρόδο καθώς και για Καβάλα και Πρέβεζα. Προτάσεις και συμφωνίες υπάρχουν ανοικτές και για άλλους προορισμούς. Σίγουρα οι επενδύσεις είναι η γέφυρα για το μέλλον. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι πολλές, αρκεί να βρούμε τις κατάλληλες συνεργασίες σ’ όλα τα επίπεδα.

Στόχος της εταιρείας δεν είναι η «εκρηκτική» ανάπτυξη, ακόμα και αν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες, αλλά η σταδιακή ανάπτυξη, σκαλί-σκαλί, ώστε η εταιρεία να στήνεται σε πολύ γερές βάσεις. Το επίτευγμα της Blue Air είναι ότι βρέθηκε εξαρχής σε ετοιμότητα, μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, να αναλάβει κάποια δρομολόγια και με σωστό προγραμματισμό, σωστές κινήσεις, κάνοντας πάντοτε σταθερά βήματα, πέτυχε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εδραιώσει τη θέση της στην Κύπρο, να προσφέρει κυπριακά προϊόντα στις πτήσεις της, να ανοίξει θέσεις εργασίας για το ντόπιο εργατικό δυναμικό (εκπαιδεύοντας και εργοδοτώντας Κύπριους αεροσυνοδούς και πιλότους). Πιστεύω ότι το σημαντικότερο στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ και να τονίσω, είναι ότι η εν λόγω αεροπορική εταιρεία BLUE AIR, έδωσε κάποιες υποσχέσεις, τις οποίες όχι μόνο τήρησε αλλά και ξεπέρασε.

* Η Smart flying αερογραμμή που έχει δημιουργηθεί σε τι αποσκοπεί και ποιους προορισμούς προσφέρει;

Όταν αναφερόμαστε στη Smart flying αερογραμμή, εννοούμε τη Blue Air. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Blue Air πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις από Λάρνακα προς Βουκουρέστι (τέσσερεις φορές την εβδομάδα), Αθήνα (14 φορές την εβδομάδα), Θεσσαλονίκη (τέσσερις φορές την εβδομάδα), Λονδίνο – Λούτον (τρεις φορές την εβδομάδα). Την επόμενη άνοιξη, θα αρχίσει πτήσεις προς Μπέρμιγχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο) και Cluj – Napoca (Τρανσυλβανία). Άλλοι προορισμοί είναι στη λίστα της εταιρείας και όταν θα είμαστε σίγουροι για την επιτυχία τους, θα τους ανακοινώσουμε.

Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους Κύπριους επιβάτες μας σε πολύ προσιτές τιμές. Επιπλέον, ορισμένες από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι οι 10kg χειραποσκευές καμπίνας δωρεάν, σνακ ή γεύμα με πλήρεις υπηρεσίες από το έμπειρο ιπτάμενο προσωπικό μας. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω και το επιτρεπόμενο όριο βάρους ανά αποσκευή επί πληρωμή, που ανέρχεται στα 32 κιλά, πράγμα που θεωρούμε ως προτέρημα της εταιρείας, διότι διευκολύνει τον επιβάτη.

* Ποια πακέτα ταξιδίου προσφέρετε και με ποιες προσφορές;

Μία εκ των εταιρειών του Ομίλου Ορθοδόξου, η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours Ltd, εξειδικεύεται στη δημιουργία πακέτων, ταξιδιών και όχι μόνο και ως εκ τούτου διοργανώνει πακέτα σε δελεαστικές τιμές σε όλους τους προορισμούς που πετά η αεροπορική εταιρεία Blue Air.

* Πώς μπορεί κάποιος να κάνει κράτηση;

Σήμερα η κράτηση του εισιτηρίου έχει γίνει τόσο εύκολη. Είναι σχεδόν μια διαδικασία που τα περισσότερα άτομα την κάνουν μόνα τους. Έχουμε μια φιλική προς το χρήστη ιστοσελίδα για όλες τις πτήσεις, που πιθανόν να ενδιαφέρουν τον επιβάτη. Ο επιβάτης μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω της ιστοσελίδας μας ww.blueairweb.com, από το τηλεφωνικό μας κέντρο στο 22755300 ή 24841180, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου blueair@orthodoxou.com.cy ή μέσω των συνεργαζομένων ταξιδιωτικών πρακτόρων μας.

* Γιατί ο Κύπριος να επιλέξει την Blue Air και την Orthodoxou Aviation για τα ταξίδια του;

Αυτό που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι ότι η αεροπορική εταιρεία Blue Air δεν είναι εταιρεία χαμηλού κόστους, αλλά εταιρεία έξυπνων πτήσεων (smart flying), αφού προσφέρει όλες τις δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών… Φθηνό εισιτήριο, δωρεάν χειραποσκευή 10 κιλών, επιπλέον χρέωση για όσους θέλουν να μεταφέρουν αποσκευή με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 32 κιλά, φαγητό στην πτήση (σνακ/καφέ/τσάι/αναψυκτικό), ελληνόφωνο προσωπικό, 24ωρη εξυπηρέτηση σε Λευκωσία και Λάρνακα, δωρεάν check-in, μεταφορά κατοικίδιου μέχρι και 6kg στην καμπίνα (μέσα σε κλουβί), παροχή εφημερίδων και περιοδικών στις πτήσεις της κ.ά. Το μυστικό της επιτυχίας της φαίνεται ότι είναι ο συνδυασμός μιας μερίδας ώριμων ανθρώπων όλων των τομέων της αεροπορίας, με μεγάλη εμπειρία, μαζί με νέους ανθρώπους με υψηλού επιπέδου σύγχρονη εκπαίδευση και κέφι για δουλειά.

Σίγουρα μόλις πρωτοξεκινήσαμε αυτό που μας κρατούσε πίσω κάπως, ήταν η προκατάληψη των Κυπρίων στο ότι η εταιρεία είναι ρουμάνικη. Θεωρούν ότι επειδή είναι ρουμάνικη, δεν είναι το ίδιο καλή ή αρκετά ασφαλής με τις άλλες.

Αντιθέτως, όμως, στα 10 χρόνια ζωής της η Blue Air απέδειξε ότι δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τις άλλες αερογραμμές και το επιβατικό κοινό μάς εμπιστεύτηκε και μας εμπιστεύεται μέχρι και σήμερα. Τα ναύλα που προσφέρει είναι φθηνά επειδή από το Α μέχρι το Ω είναι όλα προσεγμένα. Ο καταμερισμός εργασίας, το catering, κ.λπ. Δεν γίνεται καμία έκπτωση στην ποιότητα. Σε θέματα ασφάλειας είμαστε πολύ αυστηροί. Η εταιρεία έχει δικό της τμήμα από μηχανικούς, άρτια εκπαιδευμένο και καταρτιζόμενο να κάνει τη δουλειά του σωστά.

Η Blue Air διαθέτει ένα σύστημα, πιστοποιημένο και από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), αλλά και από την FAA, την κρατική Αρχή των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration) και με εγκεκριμένες υποδομές για τεχνική εξυπηρέτηση αεροσκαφών τύπου Boeing για Check A, Check B και Check C, δηλαδή από τους τυπικούς τακτικούς μηχανικούς ελέγχου και σέρβις, μέχρι το «ξήλωμα και στήσιμο» του αεροσκάφους, αφού ελεγχθούν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, αντικατασταθούν τα προβλεπόμενα εξαρτήματα κ.λπ., με βάση τα εγχειρίδια της Boeing. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η Blue Air είναι πλήρες μέλος της IATA και πιστοποιημένη από την IOSA (IATA OPERATIONAL SAFETY AUDIT).

* Τι άλλο μπορεί να περιμένει ο Κύπριος ταξιδιώτης κι όχι μόνο από τη συνεργασία των δύο πλευρών;

Ο Κύπριος ταξιδιώτης σίγουρα περιμένει περισσότερους προορισμούς σε τιμές που ανταποκρίνονται σε κάθε πορτοφόλι, καθώς επίσης και προσφορά περισσοτέρων υπηρεσιών και ανέσεων στο ταξίδι.

10384192_961156120574703_4524359663100343311_n

Πηγή: Sigmalive.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »