Breaking News

Επαναλειτουργία γυμναστηρίων: Οι ανησυχίες και ο τρόπος λειτουργίας


Πηγή: sigmalive.com

Για το άνοιγμα των γυμναστηρίων αλλά και το ζήτημα που προκύπτει με τα γυμναστήρια κλειστού χώρου λόγω της εκπνοής των γυμναζομένων, όπως είχαν δηλώσει τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας μετά το τέλος της συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μίλησε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο πρόεδρος ιδιοκτητών γυμναστηρίων, Μιχάλης Σιέκερης.

Ο κος Σιέκερης ανέφερε πως τις προηγούμενες μέρες είδαν μια διστακτική πρόθεση για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. «Αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση σήμερα».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει εικόνα για την απώλεια εσόδων των ατόμων που δραστηριοποιούνται στο τομέα, ο κος Σιέκερης έκανε λόγο για μεγάλες οικονομικές απώλειες. «Τα γυμναστήρια έχουν μπει στη ζωή πολλών ανθρώπων και η χρήση του γυμναστηρίου πλέον δεν είναι εποχιακή όπως ήταν παλαιότερα. Η τετραμηνία από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο είναι οι καλύτεροι της χρονιάς και αυτοί έχουν ολοκληρωτικά χαθεί. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν 15 μέρες ή ενάμισι μήνα να σώσουμε ότι μπορούμε».

Όσον αφορά τον τρόπο που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ο κος Σιέκερης είπε πως έστειλαν έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις μέσα από μελέτη που έγινε στο εξωτερικό με σκοπό να διασφαλίζεται η υγεία.

«Είμαστε ένας χώρος που ασχολείται με την υγεία και όχι μόνο ψυχαγωγικός. Επίσης, οι χώροι που αδειοδοτούνται πληρούν μια δύσκολη διαδικασία έκδοσης άδειας», είπε.

Εξήγησε ωστόσο, πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην Κύπρο και της μεγάλης διάρκειας του καλοκαιριού είναι αδύνατο να λειτουργήσει χώρος γυμναστηρίου χωρίς κλιματιστικό. «Γ΄αυτό οι συνάδελφοι έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες αυτές».

Τέλος είπε πως θα υπάρξουν περιορισμοί στα άτομα αλλά θα πρέπει να είναι λογικός ο αριθμός των προσώπων στον χώρο του γυμναστηρίου για να είναι διαχειρίσιμος.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »