Breaking News

Ενδιαφέρον κινέζικου συμβoυλευτικού οίκου για έργα στη Λάρνακα


Στο επίκεντρο μετακίνηση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, λιμάνι και μαρίνα

Ενδιαφέρον για τις προοπτικές που διανοίγονται από τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών για το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας, επέδειξε αντιπροσωπεία κινεζικού συμβουλευτικού οίκου, που είχε πρόσφατα συνάντηση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι πρόσφατα επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΒΕ «δέκα στελέχη σημαντικού κινέζικου συμβουλευτικού οίκου, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη Λάρνακα, διερευνώντας εκ μέρους πελατών τους τη δυνατότητα συνεργασιών και επενδύσεων στη Λάρνακα».

Προστίθεται ότι «οι Κινέζοι σύμβουλοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λάρνακας Όθωνα Θεοδούλου για την οικονομία της Λάρνακας, για τα έργα τα οποία βρίσκονται υπό εξέλιξη, όπως και για αυτά τα οποία πρόκειται να προσφοροδοτηθούν ή να υλοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε επίσης την «κινέζικη αντιπροσωπεία για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος λόγω της στρατηγικής της θέσης, του φορολογικού, τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος, όπως και λόγω της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Η κινέζικη αποστολή, σύμφωνα με το ΕΒΕΛ, «επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τις προοπτικές που διανοίγονται από τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, για το ενιαίο έργο Λιμανιού – Μαρίνας, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παλαιού Αεροδρομίου Λάρνακας, το Γκολφ Τερσεφάνου και την τουριστική προοπτική της Λάρνακας”.

Το Επιμελητήριο και οι Κινέζοι σύμβουλοι, σημειώνεται τέλος, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές και τη συνεργασία τους όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »