Ελληνική Τράπεζα: Κοντά στα παιδιά και στο περιβάλλον


Μπορούμε να περιβάλουμε τα παιδιά μας με πράσινο, δέντρα και λουλούδια, αντί με ψυχρά και ακαλαίσθητα σίδερα; Φυσικά και μπορούμε. Αυτός είναι και ο στόχος του «Προγράμματος φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα ψηλά κάγκελα των σχολείων», το οποίο στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, κα Κλέλια Βασιλείου.

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση του προγράμματος, ο μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Φοίβος Στασόπουλος ευχαρίστησε την Επίτροπο Περιβάλλοντος για το χρόνο που αφιερώνει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και γενικότερα για την όλη συνεισφορά της στην ανάδειξη της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος. Υπογράμμισε δε ότι η Ελληνική Τράπεζα, εδώ και πολλά χρόνια, δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα και επενδύει συνεχώς σε ενέργειες και δράσεις, αναγνωρίζοντας την αλληλεπίδραση της οικονομικής ανάπτυξης με το περιβάλλον. Όπως και στην περίπτωση των Οικολογικών Σχολείων, ένα θεσμό τον οποίο η Τράπεζα στηρίζει από το 1998, ο Όμιλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στο περιβάλλον.

«Αυτή τη φορά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ακόμη πιο μεγάλο. Η στήριξη στο εν λόγω πρόγραμμα έχει επιλεγεί στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής μας Ευθύνης, κάτω από τους πυλώνες της Παιδείας και του Περιβάλλοντος. Η Τράπεζα μας θα καλύψει τα έξοδα φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα κάγκελα 15 – 20 σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, κάνοντας τα σχολεία αυτά όχι μόνο πιο πράσινα, προσιτά και φιλικά, αλλά και πιο ήσυχα, καθώς το πράσινο θα λειτουργήσει και ηχομονωτικά, επενδύοντας στην ποιοτικότερη εκπαίδευση των μαθητών», εξήγησε, προσθέτοντας ότι για την επιτυχή υλοποίηση της ενέργειας αυτής, η ενεργή συμμετοχή της ομάδας εθελοντών της Τράπεζας κατά τη διάρκεια των δεντροφυτεύσεων θα είναι πολύ σημαντική.

Από την πλευρά της, η κ. Βασιλείου ευχαρίστησε την Ελληνική Τράπεζα για την καθοριστική και πολύτιμη συνεισφορά της στην προσπάθεια που γίνεται να πρασινίσουν οι περιφράξεις των σχολείων. Όπως εξήγησε, η στήριξη δράσεων οι οποίες άμεσα, πρακτικά και ωφέλιμα προσθέτουν αξία στην ανάγκη όλων μας για καλύτερο περιβάλλον και γενικότερα καλλιεργούν κουλτούρα για τη βελτίωση της ζωής μας και των παιδιών μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Συνεχίζοντας ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας, το Τμήμα Δασών του οποίου η επιστημονική επάρκεια θα δώσει αξία στην υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και τον κ. Ντίνο Έλληνα, Πρόεδρο της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών, που από την πρώτη στιγμή στήριξε αυτή την ιδέα έχοντας την ευθύνη συντήρησης των περιφράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Πρόγραμμα» θα εγκαινιαστεί από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Γερίου με την ελπίδα ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας θα μας επιτρέψουν σύντομα να προβούμε στην υλοποίηση της πρώτης δεντροφύτευσης για να συνεχίσουμε το 2021 με τα υπόλοιπα σχολεία που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »