Breaking News

Ελεγκτική vs Κυβέρνηση με «απειλές» και γνωματεύσεις για πολιτογραφήσεις (VID)


Πηγή: alphanews.live

Στο κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις Κυβέρνησης και Ελεγκτικής Υπηρεσίας με αφορμή αυτή τη φορά τις αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera για το Επενδυτικό Πρόγραμμα. Στο «μικροσκόπιο» της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκονται ήδη 5 φάκελοι, ενώ αναμένεται γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για την εξασφάλιση ακόμα 15 φακέλων, με τον Μάριο Πετρίδη να τονίζει πως ήδη από προκαταρκτικές εξετάσεις διαφαίνονται σοβαρά θέματα απώλειας δημοσίων εσόδων.

Δεν έκανα λόγο για απειλή, λέει ο Κούσιος
Τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θεωρεί επιβεβλημένη και επιθυμητή την άσκηση ελέγχου εκ μέρους της Υπηρεσίας, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν είναι αποδεκτό αυτή να ξεπερνά τα όρια των εξουσιοδοτήσεων του νόμου.

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε ότι δεν γίνεται ένας αξιωματούχος να προβαίνει σε δηλώσεις και ανακοινώσεις «προληπτικά».

 

Κυριάκος Κούσιος – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
«Η Ελεγκτική Υπηρεσία ανακοίνωσε χθες ότι στην περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας δεν αποδεχθεί ότι έχουν αυτό το δικαίωμα θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. Γιατί η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν ανέμενε να δει ποια είναι η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα και να αποφασίσει τι άλλα μέτρα θα πρέπει να πάρει για να προστατεύσει τα δικαιώματα που της παρέχει το Σύνταγμα και ο νόμος; Έπρεπε να βγει προληπτική ανακοίνωση για να προειδοποιήσει τον Γενικό Εισαγγελέα;»

Προέτρεψε, δε, τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να αναμένει το περιεχόμενο της γνωμάτευσης κι έπειτα να ενεργήσει βάσει των νομίμων δικαιωμάτων του και όσων προβλέπει το Σύνταγμα.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »