Breaking News

Εκστρατεία «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ» από την Ελληνική Τράπεζα


Μαθητές γέμισαν τη Σχολή Τυφλών και τραγούδησαν με τον Αντώνη Ρέμο

Μια βραδιά γεμάτη αισιόδοξα μηνύματα, συγκίνηση και τραγούδι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 1.200 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Κύπρο στα πλαίσια της εκστρατείας «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ» της Ελληνικής Τράπεζας ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό.

Ο Αντώνης Ρέμος, η Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου και οι ηθοποιοί Ελένη Σιδερά και Χρήστος Γρηγοριάδης ήταν εκεί για να μοιραστούν με τα παιδιά εμπειρίες και βιώματα που τους έκαναν πιο δυνατούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία, από την Ελληνική Τράπεζα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στόχος αυτής ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής. Όπως είπε, τις προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού έρχεται να πλαισιώσει η Ελληνική Τράπεζα, ένας οργανισμός με οικονομικό προσανατολισμό που δεν διστάζει να δείξει την κοινωνική του διάσταση και ευαισθησίες.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας ανέφερε πως αυτή είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια της εκστρατείας «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ» του Ομίλου ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό. «Ένας αγώνας που αφορά όλους μας και έχει να κάνει τόσο με την αντιμετώπιση όσο και με την πρόληψη. Αυτό σκοπεύουμε να το πετύχουμε μέσω της ορθής και σφαιρικής ενημέρωσης των δασκάλων, των γονιών και των παιδιών», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως απαιτείται η αναγνώριση και η ανάδειξη του προβλήματος.

Η Χρυσή Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από την ηλικία των 9 ετών άρχισε να χάνει την όρασή της και διερωτήθηκε αν τα υπόλοιπα παιδιά έπρεπε να την περιθωριοποιήσουν για αυτό. Όπως υπογράμμισε, τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτά θα φέρουν την αλλαγή στην κοινωνία μας. «Το διαφορετικό πρέπει να είναι το θεμιτό, αυτό μας κάνει ξεχωριστούς και δεν πρέπει να μας ενοχλεί», είπε, προσθέτοντας ότι η βία σε οποιαδήποτε μορφή ανήκει στη ζούγκλα και όχι σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

«Με τρομάζει η ιδέα το παιδί μου να είναι θύμα bullying και με φοβίζει περισσότερο να κάνει το ίδιο μου το παιδί bullying σε κάποιον άλλο. Όμως, αυτό που με τρομάζει ακόμα περισσότερο, είναι το παιδί μου να είναι μάρτυρας περιστατικών bullying και να μην κάνει τίποτα, να μείνει αμέτοχος θεατής», ανέφερε η ηθοποιός Ελένη Σιδερά με τον Χρήστο Γρηγοριάδη να τονίζει ότι τα παιδιά πρέπει να μιλάνε για ότι τους απασχολεί όχι απλά να εύχονται να γίνουν αόρατα. «Προστατέψτε τον συνάνθρωπό σας και τη διαφορετικότητα», είπε.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήρθε με την εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου στη σκηνή. Ο καλλιτέχνης αφού μοιράστηκε και ο ίδιος συναισθήματα από τον εκφοβισμό που είχε υποστεί όταν ήταν μικρός, ένωσε τη φωνή του με τα παιδιά τραγουδώντας μερικές από τις πιο αγαπητές επιτυχίες του.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »