ΕΚΟ-Μετακινούνται τελικά οι δεξαμενές καυσίμων από τη Λάρνακα


Σε ανακοίνωση η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου αναφέρει ότι με το πέρας των εργασιών των νέων εγκαταστάσεων υγραερίου στο Βασιλικό θα μετακινηθούν οι δεξαμενές από τη Λάρνακα.

 

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου προχωρά σε νέες εγκαταστάσεις υγραερίου στο Βασιλικό.

Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου έχει ως στρατηγική επιλογή την συνεχή υλοποίηση  επενδύσεων που συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού, την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ ωφελούν συνολικά την τοπική κοινωνία. Η στρατηγική αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα αφού οι συνολικές επενδύσεις την τελευταία πενταετία έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Εταιρεία προχωρά σε ακόμη μία επένδυση στην περιοχή του Βασιλικού με κατ’ αρχή απόφαση για δημιουργία ιδιόκτητης εγκατάστασης για αποθήκευση, εμφιάλωση και διακίνηση υγραερίου συνολικής δυναμικότητας 1500ΜΤ.

Το έργο αυτό (το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ) αναμένεται να επιταχύνει το χρόνο μετακίνησης των εγκαταστάσεων της Εταιρείας από τη Λάρνακα, συμβάλλοντας θετικά στα διαχρονικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Ο χρόνος υλοποίησης θα συμπίπτει χρονικά  με την υλοποίηση των υποδομών του κράτους στην περιοχή των εγκαταστάσεων υγραερίου στο Βασιλικό.

Πηγή: sigmalive.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »