Breaking News

Δωρεάν πρότυπα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες κυπριακές επιχειρήσεις να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε πρότυπα τα οποία παρέχονται μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS), προσφέρει το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) μέσω του Ειδικού Σχεδίου Συνδρομητή. Είναι η πρώτη φορά που υπογράφεται τέτοιου είδους συμφωνία μεταξύ του Κράτους και του Εθνικού Φορέα Τυποποίησης της Κύπρου, η οποία θα βοηθήσει και θα ενισχύσει την ασφάλεια στη ζωή μας, θα κάνει πιο αποτελεσματική και άνετη την εργασία μας και θα βελτιώσει την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και υπηρεσιών.

Με βάση τις πρόνοιες του Σχεδίου, οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο Σχέδιο, μπορούν να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε πέντε Ευρωπαϊκά (CYS EN / CYS EN ISO / CYS EN IEC) ή/και υιοθετημένα διεθνή CYS ISO / CYS IEC ή/και αμιγώς Κυπριακά (CYS) πρότυπα, χωρίς χρέωση.

Επιπλέον, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε Ευρωπαϊκά (CYS EN / CYS EN ISO / CYS EN IEC) ή/και υιοθετημένα διεθνή CYS ISO / CYS IEC ή/και αμιγώς Κυπριακά (CYS) πρότυπα, έναντι ειδικής χρέωσης, και σε πρότυπα που δεν είναι Ευρωπαϊκά (CYS EN / CYS EN ISO / CYS EN IEC) ή/και υιοθετημένα διεθνή CYS ISO / CYS IEC ή/και αμιγώς Κυπριακά (CYS), επίσης έναντι ειδικής χρέωσης.

Η δράση αυτή του ΥΕΕΒ, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη νέα Βιομηχανική Πολιτική 2030 και γίνεται σε συνεργασία με τον CYS, στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων. Με την προώθηση της χρήσης προτύπων επιτυγχάνονται, μεταξύ άλλων, η καλύτερη υγιεινή των τροφίμων, η ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων και του κοινού, η προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση της ποιότητας, η ορθολογιστική χρήση των πόρων και η αποτελεσματική διοίκηση των επιχειρήσεών μας.

Η συμφωνία ΥΕΕΒ με τον CYS υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο – μέχρι σήμερα 37 επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από το Σχέδιο – και προβλέπει ότι το κόστος για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων θα καλύπτει το Υπουργείο.

Δικαιούχοι είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη και ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στη Δημοκρατία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 22411413/ 22411414 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο sales@cys.org.cy.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »